Denise Betsema neemt revanche op offday NK: “Dit maakt veel goed”
maandag 14 januari 2019 om 14:55

Denise Betsema neemt revanche op offday NK: “Dit maakt veel goed”

Voor Denise Betsema was de cross in Otegem belangrijk om het gevoel weer terug te krijgen. Na haar vierde plaats op het NK veldrijden was de Texelse teleurgesteld, maar vandaag had ze de benen wel. “Het is wel een dag te laat”, grapte ze in het flashinterview.

“Het is fijn om hier te winnen. Dit maakt veel goed en is een mentale opsteker na mijn slechte NK”, aldus de kopvrouw van Marlux-Bingoal, die van start tot finish leidde. “Ik had een goede start en voelde meteen dat ik betere benen had dan gisteren. Het rondje was wel zwaarder dan gedacht, er was ook een groot stuk asfalt vals plat omhoog. Dat was zwaar om alleen te rijden.”

Betsema verwees de Belgische Loes Sels naar de tweede plaats in Otegem, de Nederlandse U23-kampioene Ceylin del Carmen Alvarado eindigde als derde.

Loes Sels (tweede): “Toen ik vooraan kwam, was Betsema al weg”
Nummer twee Loes Sels was als een ware diesel. Ze kende geen goede start, maar sloot halverwege de cross toch aan bij een kopgroep van vier. Uiteindelijk wist ze nog naar de tweede plaats te rijden. “Het is een best zwaar rondje. Ik voelde me al niet goed tijdens opwarming, toen had ik ook een slechte start”, legt Sels uit in het flashinterview. “Toen ik vooraan kwam, was Betsema al weg. Ik verloor niet veel tijd meer, maar kwam ook niet meer dichter. Toch ben ik blij met een nieuwe podiumplaats.”

Ceylin del Carmen Alvarado (derde): “We waren even sterk achter Denise”
Voor de kersverse beloftenkampioene van Nederland was de derde plaats weggelegd. Alvarado reed lange tijd in het kielzog van Betsema, maar moest in de slotrondes Sels laten gaan. Ook kwam Katie Compton nog in haar nek hijgen in de strijd om plek drie. “We waren met drie even sterk achter Denise”, oordeelt Alvarado over de achtervolgers. “Compton kwam nog terug, maar ik heb mij toch nog los kunnen sprinten.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.