Betsema onderstreept dominantie in Scheldecross, Verdonschot derde
foto: PhotoPress.be
zaterdag 15 december 2018 om 14:39

Betsema onderstreept dominantie in Scheldecross, Verdonschot derde

Denise Betsema is momenteel de te kloppen vrouw in het veldrijden. De veldrijdster van Marlux-Bingoal was in de Scheldecross veel beter dan haar concurrentes en boekte alweer haar negende crosszege van het seizoen. Op 23 seconden was het Lucinda Brand die een aantal seconden voor Laura Verdonschot als tweede over de finish kwam.

Een maand na de door Annemarie Worst gewonnen Flandriencross stond in Antwerpen met de Scheldecross de vierde manche van de DVV Verzekeringen Trofee op het programma. Worst zelf stond daar niet aan het vertrek, net als de nummers twee en drie van het klassement, Kim Van De Steene en Ellen van Loy. Leidster Sanne Cant zag haar leidende positie dus niet direct in gevaar komen, maar had in Betsema en Brand wel geduchte concurrentes voor de dagwinst.

Dat bleek al direct in de beginfase van de cross. Ceylin del Carmen Alvardo nam brutaal de leiding in Antwerpen en zag zich gevolgd worden door Brand en Loes Sels. Betsema en Cant kende een wat mindere start, maar Betsema reageerde snel, terwijl Cant niet de benen leek te hebben. Binnen tien minuten had de dame van Texel de orde hersteld en stond ze opnieuw voor een lange solo.

Alleen Brand kon in het zicht blijven van de dominerende Betsema. Cant, die vanaf plek vijftien terug moest komen naar de kop van de wedstrijd, lukte het wel om zich terug te knokken naar de beste vijf posities in de wedstrijd, maar zag Betsema alleen maar verder uitlopen. Brand zag Betsema bijna de gehele cros voor zich uit rijden, maar het gat dichten van minimaal tien en maximaal twintig seconden lukte haar nooit. Opnieuw was het de 23-jarige Nederlandse van Marlux-Bingoal die iedereen haar wil oplegde in een cross. Met vijf overwinningen in haar laatste zes crossen is zij momenteel de te kloppen vrouw.

Cant streed in de laatste rondes om de derde plek in een groepje met Verdonschot, Sophie de Boer, Sels en Alvarado. Het lukte haar niet om haar vier concurrentes los te rijden. Sterker nog, in de laatste ronde moest zij enkele concurrentes voor laten gaan, waardoor zij op de zesde plaats eindigde. Daarmee deed zij alsnog goede zaken voor het klassement van de DVV Verzekeringen Trofee.

DVV Verzekeringen Trofee 2018-2019
Uitslag manche 4, vrouwen: flag-be Antwerpen (C1)
1. flag-nl Denise Betsema (Marlux-Bingoal) in 46m26s
2. flag-nl Lucinda Brand (Sunweb) +23s
3. flag-be Laura Verdonschot (Marlux-Bingoal) +29s
4. flag-nl Ceylin del Carmen Alvarado (Corendon-Circus) +35s
5. flag-be Loes Sels (Pauwels Sauzen-Vastgoedservice) +39s
6. flag-be Sanne Cant (Corendon Circus) +40s
7. flag-nl Sophie de Boer +1m08s
8. flag-gb Nikki Brammeier +1m17s
9. flag-nl Maud Kaptheijns (Crélan-Charles) +1m40s
10. flag-it Eva Lechner (Creatif-Tüv Süd) +1m44s

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.