Denise Betsema wint Ambiancecross na duel met Alice Maria Arzuffi
foto: Marlux Bingoal
zaterdag 24 november 2018 om 14:37

Denise Betsema wint Ambiancecross na duel met Alice Maria Arzuffi

Denise Betsema heeft de allereerste editie van de Ambiancecross in Wachtebeke op haar naam geschreven. De Nederlandse versloeg de Italiaanse Alice Maria Arzuffi na een spannend duel. Europees kampioene Annemarie Worst eindigde als derde.

Een dag voor de wereldbekercross van Koksijde stond een hagelnieuwe veldrit op het programma: de Ambiancecross in Wachtebeke. Geestelijk vader Jurgen Mettepenningen – in het dagelijks leven teammanager van Marlux-Bingoal – koos voor het provinciaal domein Puyenbroeck als locatie.

Met wereldkampioene Sanne Cant, Europees kampioene Annemarie Worst, Alice Maria Arzuffi én Denise Betsema stonden er flink wat kleppers aan het vertrek. De beste start was echter voor een Luxemburgse. Christine Majerus nam Ellen van Loy en Worst mee in haar spoor.

Betsema en Arzuffi scheiden zich af
Op het razendsnelle parcours bleek het echter moeilijk om verschillen te maken, waardoor de koers lang gesloten bleef. Dit tot ontevredenheid van Betsema. De Nederlandse versnelde met nog drie rondes te gaan, en kreeg Arzuffi met zich mee. Het tweetal wist een vijftal seconden uit te lopen op een achtervolgende groep, aangevoerd door Cant, Van Loy en Worst.

Wat de achtervolgsters ook probeerden, ze kwamen geen sikkepit dichter op Betsema en Arzuffi. De twee dames begonnen met tien seconden voorsprong aan de slotronde. De winnaar moest dan ook vooraan worden gezocht. Arzuffi legde het tempo hoog, in de hoop om Betsema te lossen.

Betsema boekt zesde seizoenszege 
De 25-jarige Texelse gaf echter geen krimp, waardoor we een pittig sprintje kregen om de overwinning. Arzuffi trok de spurt op gang, maar het was Betsema die perfect wist te timen. De renster van Marlux-Bingoal wist hierdoor alweer haar zesde zege van het seizoen te boeken.

Eerder won ze al de GP van Neerpelt. Daarnaast won ze twee manches in de EKZ Cross Tour, met respectievelijk Aigle en Hittnau. Verder was ze beste in Lutterbach en Poprad. Opvallend: Betsema is de eerste werknemer van Mettepenningen die een thuiscross weet te winnen.

foto: Photopress.be

Uitslag flag-be Ambiancecross Wachtebeke
1. flag-nl Denise Betsema (Markux-Bingoal) in 43m00s
2. flag-it Alice Maria Arzuffi (Steylaerts-777) z.t.
3. flag-nl Annemarie Worst (Steylaerts-777) op 13s
4. flag-be Loes Sels (Pauwels Sauzen-Vastgoedservice) op 16s
5. flag-be Ellen Van Loy (Telenet Fidea Lions) op 19s
6. flag-nl Maud Kaptheijns (Crelan-Charles) op 20s
7. flag-be Laura Verdonschot (Marlux-Bingoal) op 21s
8. flag-be Sanne Cant (Corendon-Circus) 22s
9. flag-nl Ceylin del Carmen Alvarado (Iko-Beobank) op 36s
10. flag-gb Helen Wyman (Xypex/Verge Sport) op 51s

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.