Denise Betsema zegekoningin: “Vijftiende zege morgen mag ook nog wel”

zaterdag 23 februari 2019 om 17:49
Denise Betsema zegekoningin: “Vijftiende zege morgen mag ook nog wel”

foto: Photopress.be

Denise Betsema boekte zaterdag tijdens de Soudal Cross in Leuven haar veertiende zege van het seizoen. “Deze veertiende zege klinkt natuurlijk beter dan mijn dertiende zege, maar morgen een vijftiende zege mag ook nog wel”, spreekt Betsema na afloop voor de camera.

In Leuven bleek ze na veertig minuten crossen beter te zijn dan Loes Sels en Annemarie Worst, die ze na een slechte start van de cross eerst nog bij moest halen: “Ik reed mezelf klem na de start. Ik kwam in het gedrang te zitten bij de eerste bocht naar links, waardoor ik meteen rond de twaalfde plek kwam te rijden. Uiteindelijk kwam ik toch weer van voren terecht en kon ik in mijn ritme komen, maar ik was toch bang dat ze al gevlogen waren.”

In de slotfase van de cross rekende de veldrijdster vervolgens vakkundig af met Sels. Betsema kon als een van de weinige rensters blijven fietsen op de heuveltjes, waardoor Sels moest lossen. “Ze bleef nog lange tijd bij me in de buurt, maar ik merkte dat ik wel uitliep”, zegt Betsema, die morgen in de Sluitingsprijs Oostmalle haar veldritseizoen afsluit.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.