Denkt Evenepoel op slotdag Dauphiné aan ritzege? “Als ik de benen heb, waarom niet?”
foto: Cor Vos
zondag 9 juni 2024 om 11:00

Denkt Evenepoel op slotdag Dauphiné aan ritzege? “Als ik de benen heb, waarom niet?”

Remco Evenepoel heeft twee zeer lastige dagen achter de rug in het Critérium du Dauphiné, maar is niet van plan om het bijltje erbij neer te gooien. De Belg van Soudal Quick-Step hoopt zich in de slotrit naar Plateau des Glières nog te onderscheiden.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Het belooft weer een lastige etappe te worden”, keek de voorlopige nummer zes in het klassement deze ochtend vooruit. “Het is een lastige start die moeilijk te controleren is. Er kan dus nog van alles gebeuren vandaag. De slotklim vlakt naar het einde toe iets af.”

De renners krijgen – over een afstand van net iets meer dan 160 kilometer – nog vier gecategoriseerde beklimmingen voorgeschoteld: de Col de la Forclaz-de-Montmin (7,1 km aan 7,3%), Col des Esserieux (4,2 km aan 5,4%), Mont Salève (12,1 km aan 6,8%) en de slotklim naar het Plateau des Glières (9,4 km aan 7,1%).

Ritwinst?
Een pittige uitsmijter, maar Evenepoel heeft er nog wel zin in. “Of ik ga proberen mee te doen voor ritwinst? Als ik overleef en ik de benen nog heb, waarom niet? Ik denk dat ik wel voldoende achterstand op Primoz Roglic (meer dan twee minuten, red.) heb zodat hij me niet meteen gaat terughalen. Maar daarvoor moeten de benen er natuurlijk wel zijn.”

Al kijkt de 24-jarige coureur ook (of vooral) naar het grotere plaatje. “Het zal vooral zaak zijn om de dag goed door te komen. Daarna een paar dagen herstellen en verder werken aan de Tour-vorm”, besluit Evenepoel.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.