Denkt Pogacar niet al stiekem aan de Treble? “Dat is een beetje te veel van het goede”
foto: Zac Williams/LaPresse
woensdag 29 mei 2024 om 09:09

Denkt Pogacar niet al stiekem aan de Treble? “Dat is een beetje te veel van het goede”

Na zijn indrukwekkende triomf in de Giro d’Italia is Tadej Pogacar alweer bezig met de volgende uitdaging: het winnen van de Tour de France. En de Vuelta a España? Geen enkele wielrenner slaagde er nog in om in een en hetzelfde kalenderjaar de drie grote rondes op zijn naam te schrijven. Pogacar ziet dit ook niet snel gebeuren.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De Sloveen is misschien wel de aangewezen renner om het (dit jaar) eens te proberen. “Maar ik kan je verzekeren dat de Vuelta dit jaar niet op mijn programma staat”, is hij duidelijk in gesprek met Eurosport. “Het staat zeker op mijn wensenlijstje om elke grote ronde eens te winnen, maar het lijkt me onrealistisch om dat in hetzelfde jaar te bewerkstelligen. Koersen die ik nog niet eerder heb gereden of gewonnen, trekken wel mijn speciale aandacht.”

“Ik hou van nieuwe uitdagingen om een bepaalde scherpte te behouden. Maar ik ben telkens wel realistisch. Elke wedstrijd vergt aanpassingsvermogen”, aldus de nog altijd maar 25-jarige renner van UAE Emirates. “Het is niet zo dat starten ook gelijk een grote kans op winst betekent. Iedere renner zal beamen dat het niet makkelijk is om heel veel koersen in een jaar te rijden.”

Hoofddoelen
Pogacar kroonde zich zondag tot eindwinnaar van de 107e Giro d’Italia, maar ziet dit seizoen nog voldoende uitdagingen. “De Tour en het WK zijn de absolute hoofddoelen voor me”, steekt hij zijn ambities niet onder stoelen of banken. “Dat is niet alleen dit jaar zo, maar eigenlijk elk jaar. Ik voel niet heel veel druk, want ik ben nog jong en weet dat ik het in me heb om een keer wereldkampioen te worden.”

Maar eerst richt de Sloveense veelvraat zich op de Ronde van Frankrijk (29 juni-21 juli), die over een maand van start gaat in het Italiaanse Firenze. Pogacar zal in aanloop naar de Tour geen wedstrijden meer betwisten, maar zich zal op hoogte – in Isola 2000 – klaarstomen voor de Franse ronde.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.