Denkt Thymen Arensman aan aanvallen? “We hebben wel twee kaarten om mee te spelen”
foto: Cor Vos
zondag 19 mei 2024 om 10:49

Denkt Thymen Arensman aan aanvallen? “We hebben wel twee kaarten om mee te spelen”

In de vijftiende etappe van de Giro d’Italia zal het kaf nogmaals van het koren worden gescheiden. Althans, dat is de verwachting in een rit met 5.400 hoogtemeters. Het is kortom een belangrijke dag voor de klassementsrenners en dus ook voor Thymen Arensman. “We zullen zien hoe het loopt”, vertelde hij voor de start bij Eurosport.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Arensman stond goedgemutst aan het vertrek van de vijftiende etappe naar Livigno. Geen verrassing, aangezien hij gisteren knap derde werd in de tweede tijdrit. Arensman wist zo ook vier plekken goed te maken in het algemeen klassement. “Het was een inderdaad een goede prestatie, maar vandaag is weer een andere dag. Het is echt een zeer zware rit”, kijkt de nummer zes in de stand alweer vooruit.

“We staan nu tweede (met Geraint Thomas, red.) en zesde in het algemeen klassement. We hebben dus twee kaarten om mee te spelen. We kunnen het altijd proberen, maar we zullen zien hoe het loopt.”

Arensman liet bij de start niet te veel in zijn kaarten kijken. “Meegaan in de ontsnapping? Als ik het je nu vertel, is het geen verrassing meer”, antwoordt de 24-jarige Nederlander met een glimlach. “We houden onze kaarten tegen de borst. Als er zich een kans voordoet, zullen we ze uitspelen.”

Weerzien met Mortirolo
Voor Arensman is de rit naar Livigno niet zomaar een etappe. De renners trekken vandaag namelijk over de flanken van de beruchte Mortirolo. In de Giro 2022 zat deze beklimming ook in het parcours, in de rit naar Aprica, en toen eindigde Arensman als tweede. “Ik heb goede herinneringen aan de Mortirolo. Het is sowieso een mooi gebied om te koersen”, besluit hij.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.