Dennis ambitieus voor eerste bergrit: “Wil graag het roze behouden’
foto: Sirotti
donderdag 10 mei 2018 om 11:57

Dennis ambitieus voor eerste bergrit: “Wil graag het roze behouden’

De ambitie van Rohan Dennis in deze Giro d’Italia reikt verder dan het goed presteren tegen de klok. De renner van BMC wil voor de eerste maal een klassement rijden in een grote ronde. Zijn start is alvast veelbelovend met vier dagen de roze trui. “Het grote doel is om ook na de Etna aan de leiding te staan”, aldus Dennis op de ploegsite.

De 27-jarige Australiër beseft dat het niet gemakkelijk zal worden. “Ik kom op dit moment goed over de kortere hellingen, maar de Etna is een lange en zware beklimming. Klimmen naar hoogte is een totaal andere stiel. Het zal niet eenvoudig worden. Het is daarom zaak om als team samen te werken. We moeten niet reageren op andere ploegen, maar doen wat het beste is voor mij.”

Het verschil tussen Dennis en titelverdediger Tom Dumoulin is slechts één seconde. Op papier betere klimmers als Simon Yates (derde op 17 seconden) en Domenico Pozzovivo (zevende op 28 seconden) staan ook nog binnen schootsafstand van de Australiër. Toch hoopt de BMC-kopman La Maglia Rosa ook na de Etna nog te dragen.

“Ik zou ontzettend graag het roze willen behouden; dat is het doel. De Etna zal uitwijzen hoe ver ik precies sta ten opzichte van de grote mannen. Ik hoop dat het eindoordeel positief is. Dat zal me vertrouwen geven voor de resterende twee weken’, zo besluit Dennis.

RIDE Magazine
14 Reacties
Sorteer op:
10 mei 2018 12:17
Dit gaat normaal gesproken nooit lukken en anders zou het mij ten zeerste verbazen.
10 mei 2018 12:17
Complimenten voor zijn rijden en ambitie in deze Giro, maar vanavond zal hij een meer realistische klassering hebben, en die wordt steeds realistischer de resterende Giro.
10 mei 2018 12:17
die is wel erg optimistisch ! dennis heeft op lange beklimmingen nog nooit met de top mee gekunnen,en dat zie ik hem vandaag ook niet doen
10 mei 2018 12:21
Het kan, maar als Dennis lost, lost hij meestal ook goed. Op Gran Sasso staat ie echt niet meer in het roze.
10 mei 2018 12:23
Zou niet de eerste tijdrijder zijn die verrast in een grote ronde. Wie weet houdt ie het nog een paar dagen vol. Scheelt Dumoulin weer wat plichtplegingen!
10 mei 2018 12:24
Als Jungels en Dumoulin het kunnen, moet Dennis het ook kunnen. Ik denk dat hij gaat verbazen.
10 mei 2018 12:24
Is mogelijk als we gesloten klim krijgen zoals vorig jaar. Iemand een idee van de wind op de Etna? Tegen?
10 mei 2018 12:26
@bail baik. Jungels kan het dan ook niet...
10 mei 2018 12:32
@Ah-ja Da's het enige scenario dat het zou kunnen anders is dit echt te ambitieus voor Dennis. Overigens verwacht ik geen grote verschillen tussen de echte kanshebbers op de eindzege
10 mei 2018 12:35
Ik heb het al eerder gezegd. Die gaat niet makkelijk uit het roze.
Dit hebben we al eerder gezien, ik meen mijzelf iets van vorig jaar in dezelfde koers te herinneren. Enige verschil is dat die al iets meer had laten zien in bergetappes. En tevens was de laatste TT op de slotdag. Nu zit deze voor de zware bergetappes. Dat beloofd vuurwerk in die etappes, qua aanvallen van klimgeiten.
Ik verheug mijzelf er nu al op.
10 mei 2018 12:39
Normaliter zal Dennis het roze niet houden vandaag, maar als er weer zo gezapig wordt gekoerst als vorig jaar op de Etna is het mogelijk. Zie hem op zich wel goed meekomen op de Etna maar denk dat Dumoulin en ook Yates en Pozzo gewoon te kort staan om dat roze te behouden. Zeker als je bedenkt dat er ook boni´s zijn.
10 mei 2018 13:11
Springveer Dennis is meer explosie dan echte duur zoals Staak Dumoulin al loopt het een beetje over maar in de uitersten (lees zware bergritten, dat is geeneens die van vandaag) gaat dat niet veranderen voor Dennis denk ik.
10 mei 2018 13:43
Toch knap hoe hij zich weer weet op te laden, zal weer een bittere pil voor hem zijn als hij weer een beetje wakker word.
10 mei 2018 13:45
Dennis moet deze nog wel aankunnen als de GC mannen de rit laten aan die van de 2de lijn. Echter heeft Froome aangekondigd zijn positie te willen verbeteren en als Lopez aanvalt zal er ook gereageerd worden door de top dogs.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.