Dennis Bakker wint proloog in Ronde van Slowakije
foto: Marcel Koch
dinsdag 7 juni 2016 om 21:53

Dennis Bakker wint proloog in Ronde van Slowakije

Dennis Bakker heeft de proloog in de Tour de Slovaquie (2.2) gewonnen. In de 1,1 kilometer korte proloog was de 22-jarige renner van Parkhotel Valkenburg één seconde sneller dan veldrijder Kevin Pauwels (Marlux – Napoleon Games) en Maros Kovác (Dukla Banska Bystrica). Uiteraard is onze landgenoot de eerste leider in de Ronde van Slowakije.

Tour de Slovaquie is een zesdaagse rittenkoers die vandaag gestart is met één Nederlandse continentale ploeg, namelijk Parkhotel Valkenburg. Naast Bakker, staan ook Derk Abel Beckeringh, Jim van den Berg, Dion Beukeboom, Peter Schulting en Sven van Luijk aan het vertrek.

RIDE Magazine
10 Reacties
Sorteer op:
7 juni 2016 23:31
Wat een ultrakorte proloog zeg
7 juni 2016 23:33
Willi op plaats 43 :D
7 juni 2016 23:39
Wie zou er in het worldtour peloton zo'n proloog van 1.1 km winnen?
Phinney was ooit vice wereldkampioen op de kilometer, verder sprinters en loodsen. Zeer moeilijk te voorspellen, de laatste die ik mij herinner werd door een achtervolger gewonnen. Lancaster in de Giro van 2005 over 1,1 kilometer als ik mij niet vergis.
7 juni 2016 23:55
@Jotto
Interessante vraag. De giro opende ook ooit met een proloog van 1,1km. Uitslag Geschikt voor sprint(voorbereid)ers en achtervolgers. Ik zou dus dus zeggen Thomas, Kennaugh en een rist Australiërs vanwege hun piste-verleden. Aangevuld met Sagan, Kristoff, Degenkolb, Greipel als sprinters met body.
8 juni 2016 00:31
@Jotto en achilles
William Clarke is de eerste die in me opkomt, die pakt ze in Azië en Australië in elk geval allemaal (dan kijken we van 0.7 tot 2.7 km).
Die Kovac is hier trouwens ook wel een echte specialist in. Knap voor een inmiddels halfbejaarde om nog zo explosief te zijn.
8 juni 2016 08:26
De tour heeft ook een jaar een proloog gehad van 1 km geloof ik. Die werd toen gewonnen door Bontempi, een grove sprinter, met op de tweede plaats Stevenhage. Het was heel raar, want voor elke ploeg reed maar EEN renner.
1 km is iets voor zeer explosieve renners (sprinters), meer nog dan voor tijdrijders.
8 juni 2016 08:49
Ik kan me de Giro 2005 proloog van 1km, gewonnen door Lancaster, nog wel goed herinneren. Was wel een spectakel bij kunstlicht. Eigenlijk wel weer eens voor herhaling vatbaar als start van een grote ronde.
8 juni 2016 09:29
Ik kan me die proloog in de tour nog herinneren (ja ik ben oud). Dat was een hele rare. Het was langs een boulevard en het eerste stuk was een ploegentijdrit, waarbij de laatste km door 1 renner gereden moest worden. Dus die renner had een soort van vliegende start. De tijden golden niet voor het klassement (maar er werden wel truien verdiend). Een beetje zoals de ploegentijdrit van de ronde van Spanje van vorig jaar, al was dat niet helemaal de planning geloof ik.

Ik lees net op wikipedia dat de tijd van het ploegengedeelte bepalend was voor de startvolgorde van de ploegentijdrit.
8 juni 2016 11:13
Derk Abel Beckeringh, wanneer stoomt die een keer door naar Roompot oid?

Om te reageren moet je ingelogd zijn.