Dennis berust in nederlaag: “Heb alles gedaan wat ik kon”
foto: Sirotti
zaterdag 5 mei 2018 om 08:58

Dennis berust in nederlaag: “Heb alles gedaan wat ik kon”

Rohan Dennis zat na zijn verreden openingstijdrit lang in de spreekwoordelijke hot seat. Het Australische tijdritkanon mocht lang hopen op de eerste roze trui, maar zijn tijd werd in extremis nog van de tabellen geveegd door wereldkampioen tijdrijden én titelverdediger Tom Dumoulin.

Na afloop wist de BMC-renner in gesprek met Cyclingnews de nederlaag echter al snel een plekje te geven. “Ik heb alles gedaan wat ik kon, nog beter doen was geen optie. Ik ben vandaag gewoon op waarde geklopt. Ik wist van tevoren dat Tom mijn grootste uitdager ging worden, en dat liet hij dan ook zien door te winnen.”

Volgens Dennis was de openingstijdrit geen spek naar de bek van de pure tijdrijders. “Je werd constant uit je ritme gehaald. Door de vele explosieve klimmetjes en afdalingen moest je telkens je snelheid aanpassen. Het was meer een tijdrit voor de heuvelrenners en klimmers. Je zag ook dat zwaardere tijdrijders als Tony Martin en Jos van Emden het lastig hadden.”

De Australiër krijgt in rit zestien een kans op eerherstel, als er een 34,2 kilometer lange tijdrit van Trento naar Rovereto op het programma staat. Voordat het zover is, zal Dennis de komende twee weken de rol aannemen van klassementsrenner. “Ik heb de laatste tijd meer bergop getraind om te kijken hoe ver ik kan komen in het klassement. Het worden drie lange weken.”

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
5 mei 2018 09:53
Ben heel benieuwd wie er voor Trek gaat sprinten.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.