Dennis doorbreekt stilzwijgen: “Ik blijf normaal bij Bahrain Merida”

dinsdag 10 september 2019 om 19:46
Dennis doorbreekt stilzwijgen: “Ik blijf normaal bij Bahrain Merida”

foto: Cor Vos

Het was een opvallende mededeling tijdens de twaalfde etappe van de Tour de France: opgave Rohan Dennis. De Australiër besloot nog voor de eerste Pyreneeëncols uit de wedstrijd te stappen vanwege een conflict met de ploegleiding. Nu, bijna twee maanden later, doorbreekt Dennis het stilzwijgen. “Mijn opgave is enorm opgeblazen”, zo is hij van mening.

Zijn ploeg Bahrain Merida was verrast door de plotselinge opgave van de regerend wereldkampioen tijdrijden. “We hadden tijdens de rit een discussie, waarna hij is afgestapt”, zei ploegleider Stangelj. “Rohan wil alles honderd procent hebben, maar het is niet makkelijk om daaraan te voldoen.”

Niet veel later kwam collega-wielrenner Thomas De Gendt met een mogelijke uitleg. “Wat ik zelf gehoord heb, is dat hij beloftes kreeg over wielen, fietsen en snelpakken en dat het allemaal beter ging worden. Dat is niet gebeurd. Volgens mij is dat de reden dat hij is afgestapt”, aldus de renner van Lotto Soudal.

“Ik heb nog nooit negatief gesproken over de ploeg”
“Mijn opgave is enorm opgeblazen”, zo kijkt Dennis met The Advertiser voor het eerst terug op zijn drastische beslissing. “Ik ben voor van alles uitgemaakt, mijn vrouw heeft zelfs berichten gehad. Ik heb echter niet gereageerd, aangezien ik geen extra olie op het vuur wilde gooien. Ik heb nog nooit negatief gesproken over de ploeg.”

“Mijn opgave was ook niet gepland, maar het was wel de beste beslissing voor de lange termijn”, blijft Dennis vaag. “Ik vocht de hele dag tegen demonen in mijn hoofd. En als iemand het mentaal moeilijk heeft, is een opgave misschien wel het beste voor de ploeg. De jongens binnen het team koesterden ook geen wrok na mijn opgave.”

Kan Dennis zichzelf opvolgen als wereldkampioen tijdrijden? – foto: Cor Vos

“Het is nu een mentaal gevecht”
De twaalfde etappe van de Tour is nog altijd de laatste wedstrijd van Dennis, aangezien hij niet aan de start verscheen van de Vuelta a España. “Ik had de Ronde van Spanje graag willen rijden, de ideale voorbereidingskoers op het WK tijdrijden. Het is nu vooral een mentaal gevecht, aangezien ik alleen maar kan trainen.”

“Ik voel me fysiek prima, de waardes zijn top, maar ik heb het mentaal wel zwaar. En toch geloof ik dat ik wereldkampioen tijdrijden kan worden in Yorkshire”, aldus Dennis, die vorig jaar met overmacht de titel veroverde in het Oostenrijkse Innsbruck. En hoe zit het met de verdere toekomst? “Op dit moment blijf ik gewoon bij Bahrain Merida.”

Dit artikel delen:

1 Reactie

leffe 10 september 2019 om 22:31

Aan de fiets kan het niet liegen aan gezien. Merida hoofd aandeelhouer is van SPECIALICED en dat zijn wel zeer goede fietsen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.