Dennis, Limburg Cycling Classics, Hel van Voerendaal, Andre Looij
foto: Sirotti
zondag 25 februari 2018 om 20:00

Dennis, Limburg Cycling Classics, Hel van Voerendaal, Andre Looij

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat te groot is voor het servet, maar te klein voor het tafellaken. Vandaag over onder andere Rohan Dennis over BMC, een samenwerking in het Limburgse wielrennen en Andre Looij.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Dennis staat achter ploegbaas Ochowicz

Rohan Dennis heeft zijn steun uitgesproken richting ploegbaas Jim Ochowicz. De Amerikaanse eigenaar van de BMC-ploeg is op zoek naar een nieuwe geldschieter voor volgend seizoen. “Ik denk dat als iemand een sponsor kan vinden, het Jim Ochowicz is”, zegt Dennis tegen Cyclingnews. “Hij is goed om sponsoren binnen boord te krijgen en ik denk dat ons team heeft laten zien dat we aardig wat exposure geven aan sponsors. Andy Rihs (eigenaar van het bedrijf BMC, red.) heeft altijd gezegd dat je in de WorldTour moet zijn om fietsen te verkopen. Ik hoop dat hij daar nog steeds in gelooft. Hij heeft er veel geld en werk in het wielrennen gestoken en we zouden het niet leuk vinden om hem te zien vertrekken.”


Oud-voetbalkeeper Waterreus steunt Limburgse samenwerking

Vier Limburgse wielerkoersen zijn de afgelopen week een samenwerking aangegaan. De Volta Limburg Classic, de Ronde van Limburg, de Ton Dolmans Trofee en de HLB Van Daal Eurode Omloop hopen onder de noemer ‘Limburg Cycling Classics’ toekomstbestendiger te worden. Dit jaar wordt op het gebied van communicatie langzaam begonnen met de coöperatie. De plannen worden uitgebreid voor 2019, waarbij sponsorwerving, inkoop en het delen van kennis en materiaal tot de mogelijkheden behoren.

Oud-voetbaldoelman Ronald Waterreus steunt de Limburg Cycling Classics. “Als kleine jongen stond ik langs de weg om de Limburgse wielerwedstrijden te volgen. Nu steeds meer wielerwedstrijden het lastig krijgen of zelfs verdwijnen hoop ik dat we door samenwerking kunnen zorgen dat we deze prachtige wedstrijden voor Limburg kunnen behouden”, zegt hij in het persbericht. Voor Jean Demollin (voorzitter Volta Limburg Classic) is dit een heel belangrijke stap: “We hebben het als organisatoren allemaal moeilijk, dus de tijd is rijp om elkaar op te zoeken om er voor te zorgen dat we onze wedstrijden blijven bestaan zonder de eigen unieke identiteit van elke wedstrijd te verliezen”, zegt hij.


Hel van Voerendaal presenteert nieuw parcours

De Hel van Voerendaal heeft vandaag een nieuw parcours gepresenteerd voor 2018. Dit jaar bestaat de koers uit een ronde van 19,1 kilometer lang die acht keer wordt afgelegd. De start en finish is in Schin op Geul. De renners beginnen met een klim richting Walem. Vervolgens staan de Kerkveldweg en de Bergseweg op het programma. De Fromberg is de vierde en laatste beklimming in de omloop. De top van deze heuvel ligt op twee kilometer voor de finish. De Hel van Voerendaal is dit jaar de voorlaatste koers in de Nederlandse clubcompetitie.

De route van de Hel van Voerendaal in 2018.


Evenepoel wint Kuurne-Brussel-Kuurne voor Junioren op indrukwekkende wijze

Remco Evenepoel heeft vandaag Kuurne-Brussel-Kuurne voor junioren op zijn naam geschreven. De 18-jarige Belg begon halverwege de koers, op de Oude Kwaremont, aan een solo en ronde deze met succes af. Jacob Madsen Hindsgaul eindigde als tweede, hij bleef een zwaar uitgedund peloton nipt voor. Charley Calvert won de sprint van het pak. De beste Nederlander was Owen Geleijn op de achtste plek. De junioren verreden 123 kilometer koers over grotendeels hetzelfde parcours als de profs. Evenepoel zit pas sinds april 2017 op de fiets, daarvoor was hij beloftevol voetballer bij PSV en Anderlecht.


Looij sluit Tour of Antalya af met tweede plek in laatste etappe

André Looij is in de laatste etappe van de Tour of Antalya naar een tweede plek gesprint. Hij moest alleen Matteo Moschetti voor zich dulden in een massasprint. De eindwinnaar is Artem Ovechkin, hij wist eerder al de derde etappe te winnen. Looij verwerkte in Turkije zijn eerste wedstrijdkilometers namens zijn nieuwe ploeg Monkey Town. De voorgaande drie jaren reed hij in dienst van Roompot-Nederlandse Loterij.


Wilco Kelderman: “Ik ben blij met waar ik nu sta”

Wilco kijkt tevreden terug op zijn eerste wedstrijd in het nieuwe seizoen, dat laat hij weten op de website van zijn ploeg Sunweb. “Ik zat in een goede positie aan het begin van de etappe en we hebben geprobeerd er het beste van te maken. De dag verliep goed en ik en Tom gingen lekker op de laatste klim. Hij had een mechanisch probleem en moest van fiets wisselen dus ik moest mijn eigen race rijden. Ik heb in mijn eigen tempo de klim opgereden en het uiteindelijke resultaat is goed. Ik ben blij met waar ik nu sta en mijn optreden hier”, vertelt hij.

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
25 februari 2018 20:11
Die profielfoto van André Looij op Twitter kan echt niet.
25 februari 2018 21:06
Nee dat dacht ik ook meteen.. hoe kan hij nu nog met een Roompot tenue berichten plaatsen >.<'
25 februari 2018 22:25
Wilco nog niet het achterste van zijn tong laten zien lijkt het en Tolhoek lijkt al klaar om Steven op te volgen, klimt verrassend makkelijk dus hopelijk weer niet alle ballen op Kruijswijk dit jaar.
26 februari 2018 16:58
Denk dat André mee heeft gelezen hier!
26 februari 2018 17:44
Hmmm, ik denk eerder dat zijn ploeg hem vriendelijk doch dringend verzocht heeft.
26 februari 2018 23:00
@xistnc met een brief?

Om te reageren moet je ingelogd zijn.