Dennis op bonificatieseconden in roze trui: “Viviani was aardig voor me”
foto: Sirotti
zaterdag 5 mei 2018 om 17:53

Dennis op bonificatieseconden in roze trui: “Viviani was aardig voor me”

Rohan Dennis droeg in de Tour de France al eens de gele trui en in de Vuelta a España de rode trui, maar in de Giro was hij nog nooit de leider – tot vandaag. Bij de enige tussensprint van de dag pakte de Australiër drie bonificatieseconden, precies genoeg om Dumoulin uit de leiderstrui te rijden: “Het team heeft vandaag alles voor me gegeven en me perfect afgeleverd voor de tussensprint. Het enige dat ik moest doen vandaag is eindigen in het peloton”, vertelt de kersverse rozetruidrager in het flashinterview na afloop.

In de tussensprint eindigde Viviani op plek twee achter Dennis. Op de vraag of de BMC-renner wist dat hij zo een goede sprint in huis had, reageert hij: “Om heel eerlijk te zijn zag ik dat Viviani er niet volledig voor ging, dus ik ben blij dat hij later alsnog de etappe won. Hij gaf de tussensprint niet cadeau, maar hij was wel heel aardig voor me.”

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
5 mei 2018 18:26
Het feit dat Dennis zoveel energie verspilde samen met zijn ploeg geeft wel aan hoe weinig hij verwacht van het klassement. Sunweb is nu blij.
5 mei 2018 19:53
Bmc kan elke publiciteit goed gebruiken.
6 mei 2018 08:28
Roelandts blokkeerde nog bijna de weg voor Dennis, maar als ploeg hebben ze het prima aangepakt. Benieuwd of hij de Etna overleeft. Zou in principe goed zijn voor Tom, al kan Pozzovivo ook nog een gooi doen naar het roze in de eerste week.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.