Dennis van Winden ook in 2018 bij Israel Cycling Academy
foto: Sirotti (archief)
zondag 29 oktober 2017 om 11:52

Dennis van Winden ook in 2018 bij Israel Cycling Academy

Dennis van Winden rijdt ook volgend jaar in de kleuren van Israel Cycling Academy. De 29-jarige renner uit Delft heeft namelijk zijn contract verlengd bij de Israëlische ProContinentale formatie. Dat maakte de ploeg bekend via haar website.

Voor Van Winden wordt het zijn tweede jaar. “Ik ben enthousiast om dromen uit te laten komen met deze familie, en zoals iedereen weet, zijn onze dromen groot. Dus laten we een groots jaar maken van 2018”, geeft de Nederlander aan op het digitale thuis van de ploeg. Ploegleider Kjell Carlström is blij met de rol van Van Winden. “Dennis is in staat om goed werk te doen voor welke kopman dan ook binnen de ploeg. Zijn ervaring en zijn motiverende houding is goed om erbij te hebben in welke koers dan ook”, zegt hij.

Grande Partenza in Jeruzalem
Met de Girostart volgend jaar in Jeruzalem, de thuisplaats van Israel Cycling Academy, lijkt een wildcard Van Winden en zijn ploeg niet te kunnen ontgaan. “De kans is niet onbestaande dat we uitgenodigd worden”, vertelde hij in mei van dit jaar in een Weekendinterview.

Ook de Australiër Zakkari Dempster en Guillaume Boivin hebben hun handtekening gezet onder een nieuw contract bij Israel Cycling Academy. Samen met Van Winden worden zij het ‘veteran trio’ genoemd. Voor volgend seizoen heeft de ploeg een kwaliteitsinjectie ondergaan, met onder meer de komst van onder meer Ben Hermans, Ruben Plaza, Kristian Sbaragli en August Jensen.

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
29 oktober 2017 13:50
Mocht de ploeg de Giro rijden dan is het mooie kans voor van Winden om zich in de kijker te rijden.
29 oktober 2017 14:08
Van Winden had ook wel een goed seizoen dit jaar.
29 oktober 2017 18:43
Israël Cycling Acedemy maakt een mooie ontwikkeling door. Ze willen van 16 naar 24 renners. Met deze 3 verlengingen zitten ze dacht ik op 23 renners nu. Tevens enkele goede renners toegevoegd om geen flater te slaan in de Giro.
29 oktober 2017 22:59
Bij deze ploeg rijden is al een promotie. Nu nog in de giro ploeg rijden. Ik neem aan dat ze toch wel twee uit Israël zelf mee willen, dan blijven er 6 plaatsen over voor 3 veteranen en 4 nieuwe versterkingen

Om te reageren moet je ingelogd zijn.