Derde plaats Lotte Kopecky in Ronde van Drenthe: “Toch wat ontgoocheld”
Lotte Kopecky (rechts) op het podium in Drenthe - foto: Cor Vos
zondag 13 maart 2022 om 08:56

Derde plaats Lotte Kopecky in Ronde van Drenthe: “Toch wat ontgoocheld”

Met een derde plaats in de Ronde van Drenthe was Lotte Kopecky zaterdag niet echt tevreden. De Belgische kampioene van SD Worx, die reed in de paarse leiderstrui van de Women’s WorldTour, had op meer gehoopt. “Helaas verloor ik de perfecte positie in de sprint”, vertelt ze op de ploegsite.

Even was er nog een penibele situatie voor Kopecky, die op vijftien kilometer van de finish lek reed. “Op het slechtste moment, maar ik probeerde kalm te blijven en zo snel mogelijk terug te keren. Toch doseerde ik mijn krachten om zo de VAM-berg te overleven”, legt de winnares van Strade Bianche uit. “Roxane Fournier bracht me op het juiste moment terug. Ik eindig nog als derde, maar toch ben ik toch wat ontgoocheld.”

De sprintvoorbereiding verliep namelijk niet optimaal voor Kopecky. “Elena Cecchini piloteerde me in het juiste wiel van Lorena Wiebes (de latere winnares, red.), maar helaas verloor ik wat later alsnog die perfecte positie. In de laatste bocht kon ik toch nog wat plaatsen goed maken, en probeerde ik vanuit de slipstream nog voor het podium te gaan”, vertelt ze. Uiteindelijk waren alleen Wiebes en wereldkampioene Elisa Balsamo sneller.

Paarse trui
In het klassement van de Women’s WorldTour blijft Kopecky wel de leidster, na haar zege in Strade Bianche en haar derde plek in Drenthe. Ze heeft 660 punten verzameld, terwijl nummer twee Lorena Wiebes er 400 heeft. Dat betekent dat Kopecky voorlopig in de WWT zal mogen rijden in de paarse leiderstrui.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.