Derde zilver van het seizoen voor Witse Meeussen: “Wat kan ik meer doen?”
©Photopress.be
zaterdag 2 februari 2019 om 12:54

Derde zilver van het seizoen voor Witse Meeussen: “Wat kan ik meer doen?”

Interview Twee Belgen op het podium van het junioren-WK in Bogense. Zilver voor Witse Meeusen, brons voor Ryan Cortjens. Allebei noemden ze Ben Tulett de verdiende wereldkampioen. Toch wringt het een beetje. Vooral bij Meeussen, die zowel op EK, BK als WK tweede werd.

“Hij was te goed”, klonk Meeussen eerlijk. “Toen hij aanzette, sloeg hij onmiddellijk een kloof. Samen met Ryan heb ik nog geprobeerd om die kleiner te maken, maar het tegenovergestelde gebeurde: Tulett reed steeds verder weg.”

Stage in Benicassim
Cortjens bevestigde. “Ik was mee met Tulett op stage in Spanje, samen met onder meer ook nog Mathieu van der Poel. Ja, hij reed daar al verdomd rap. Maar zo goed had ik hem nu ook niet verwacht. Vandaag was er tegen hem niets te beginnen.”

Meeussen pakte dit seizoen al drie keer zilver. Op het EK was Pim Ronhaar te sterk, op het BK was Cortjens de beste en vandaag was Tulett hem dus te snel af. “Gelukkig won ik wel de Wereldbeker. Ik moet blij zijn met mijn regelmaat, denk ik. Maar het WK is nu eenmaal een wedstrijd van één dag. Als er dan iemand beter is… Wat kan ik meer doen?”

Progressiemarge
“Tulett is het schoolvoorbeeld van hoe je moet pieken. Daar kan je niets op aanmerken. Nu, Ben trok een week op stage met de ploegmaats naar Spanje. Dat kan ik niet. Ik zit in mijn zesde jaar wiskunde-wetenschappen. School krijgt voorrang. Dat is misschien nog de progressiemarge die ik in de toekomst heb. Al wil ik zo lang mogelijk school en wielrennen blijven combineren.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.