Derek Gee schittert op podium in Critérium du Dauphiné: “Veel reflecteren, maar eerst genieten”
foto: Cor Vos
zondag 9 juni 2024 om 18:48

Derek Gee schittert op podium in Critérium du Dauphiné: “Veel reflecteren, maar eerst genieten”

Derek Gee is een van de grootste verrassingen van het Critérium du Dauphiné. “Het begint allemaal een beetje in te dalen, ik was de hele week nerveus”, geeft de Canadees breed glimlachend na afloop van de slotetappe aan.

“Na de finish was ik zo aan het afzien dat het nu pas allemaal begint in te dalen”, laat de renner van Israel-Premier Tech weten. “Ik had het lastig vandaag, maar toen ik Primoz Roglic zag lossen, dacht ik: misschien heb ik wel goede benen vandaag. Dus ik besloot het te proberen.”

Gee plaatste een versnelling en bracht daarmee zijn tegenstanders in de problemen. “Matteo Jorgenson zei dat hij op de limiet zat en niet kon overnemen. Toen stopte ik met rijden en zat ik zelf ook direct op de limiet. Toen Jorgenson en Carlos Rodriguez wegreden kon ik niet meer volgen.”

Zijn derde plek van vandaag brengt Gee naar een derde plek in het eindklassement. Het biedt stof tot nadenken voor de Canadees en zijn ploeg. “Ik denk dat we veel gaan reflecteren na deze koers. Op dit moment geniet ik er heel erg van. Ik ben heel blij met dit team, we hebben vijf overwinningen in de Dauphiné binnen ons team. Het is cool dat die jongens mij nu helpen”, sluit een vrolijke Gee af.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.