Dertien Belgen in Faun-Ardèche Classic
Jan Bakelants - foto: Cor Vos
zaterdag 27 februari 2021 om 10:00

Dertien Belgen in Faun-Ardèche Classic

Dertien Belgen staan zaterdag aan de start van de Faun-Ardèche Classic. Bingoal-Wallonie Bruxelles brengt de meeste landgenoten aan het vertrek met Laurens Huys, Rémy Mertz, Kenny Molly, Jelle Vanendert en Quentin Venner.

Ook Deceuninck-Quick-Step en Alpecin-Fenix stellen meerdere Belgen op. De ploeg van manager Patrick Lefevere rekent in Frankrijk op Dries Devenyns en Pieter Serry, Jimmy Janssens en Louis Vervaeke komen in actie namens Alpecin-Fenix. Let ook op Stan Dewulf, Jan Bakelants, Eliot Lietaer en Mathias De Witte.

De Faun-Ardèche Classic wordt dit seizoen als gevolg van het coronavirus achter gesloten deuren gehouden. Om het evenement aan te passen aan de geldende restricties, is de afstand korter dan voorgaande jaren. De voorjaarskoers wordt door het zware parcours gezien als een goede test voor zowel de ronderenners als de specialisten in de Ardennenklassiekers.

De Faun-Ardèche Classic heeft een recordaantal WorldTeams aan de start. Liefst elf ploegen van het hoogste niveau zijn zaterdag present in de Franse eendagswedstrijd, drie meer dan het oude record. Nog eens zeven ProTeams zijn van de partij. Drie continentale teams maken het deelnemersveld compleet.

flag-be Deceuninck-Quick-Step
flag-be Dries Devenyns
flag-be Pieter Serry

flag-fr AG2R Citroën
flag-be Stan Dewulf

flag-be Intermarché-Wanty-Gobert
flag-be Jan Bakelants

flag-fr B&B Hotels p/b KTM
flag-be Eliot Lietaer

flag-be Bingoal-Wallonie Bruxelles
flag-be Laurens Huys
flag-be Rémy Mertz
flag-be Kenny Molly
flag-be Jelle Vanendert
flag-be Quentin Venner

flag-be Alpecin-Fenix
flag-be Louis Vervaeke
flag-be Jimmy Janssens

flag-fr Xelliss-Roubaix Lille Métropole
flag-be Mathias De Witte

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.