Deutschland Tour in 2019 wederom voor de puncheurs
foto: Isaak Papadopulous/Weitsprung
maandag 1 april 2019 om 13:30

Deutschland Tour in 2019 wederom voor de puncheurs

Het parcours van de Deutschland Tour is dit jaar wederom in het voordeel van de sprinters en de puncheurs. Dit werd duidelijk bij de bekendmaking van het parcours van dit jaar. De Deutschland Tour start op 29 augustus in Hannover en finisht op 1 september in Erfurt.

Het is dit jaar dertig jaar geleden dat de Berlijnse muur is gevallen en daar wil de organisatie van de Deutschland Tour graag bij stilstaan. Er zijn daarom meerdere passages in het parcours opgenomen waarin men van oost naar west en vice versa de grens overschrijdt waar voorheen de muur stond.

De eerste etappe voert het peloton van Hannover naar het Harz gebied. Hier staat hoogstwaarschijnlijk een sprint te wachten aangezien het laatste deel van de etappe vlak is. Voor de start van de tweede etappe moet het peloton eerst een korte afstand overbruggen naar Marburg. Vanuit Marburg staat met 199 kilometer de langste rit op de agenda. Vanwege het geaccidenteerde parcours in de finale, staat er een spannende finale op het programma in finishplaat Göttingen.

De laatste twee ritten vinden, zoals eerder bekend werd, plaats in de deelstaat Thüringen. Beide ritten zullen het peloton over heuvelachtig landschap voeren en zorgen voor de definitieve beslissing in het klassement van de Deutschland Tour.

Vorig jaar ging de eindzege in de Deutschland Tour naar de Sloveen Matej Mohoric, voor Nils Politt en Maximilian Schachmann.

Rittenschema flag-de Deutschland Tour 2019 (29 augustus t/m 1 september)
Etappe 1: Hannover – Harz (185 km)
Etappe 2: Marburg – Göttingen (199 km)
Etappe 3: Göttingen – Eisenach (177 km)
Etappe 4: Eisenach – Erfurt (160 km)

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.