Devenyns primus in kasseienrit Baloise Belgium Tour
foto: Sirotti
vrijdag 27 mei 2016 om 15:26

Devenyns primus in kasseienrit Baloise Belgium Tour

De tweede etappe in de Baloise Belgium Tour 2016 is toegevoegd aan het palmares van Dries Devenyns. De 32-jarige Belg van IAM Cycling was in Herzele de betere van Baptiste Planckaert en Stijn Vandenbergh. Devenyns is dankzij de bonificaties ook de nieuwe leider.

Zeven vroege vluchters
Kort na de start scheidden zeven renners zich af van het peloton. Clement Chevrier, Amaury Capiot, Mirko Selvaggi, Steven Tronet, Ludwig De Winter, Lawrence Naesen en Christophe Prémont kozen het hazenpad en reden snel een mooie voorsprong bijeen. Het pak liet echter niet begaan en hield de zeven binnen schot. Er stond immers een mooie finale te wachten met onder meer de heuvels Leberg en Berendries, terwijl ook kasseistroken als de Lippenhovestraat en de Paddestraat op het parcours lagen.

Om de haverklap vluchtpogingen
In de lastige finale werd er vervolgens door verschillende renners om beurten aangevallen. Onder meer Tony Martin, Enrico Gasparotto en Laurens De Vreese kozen het offensief, waardoor klassementsleider Wout van Aert steeds zelf in de achtervolging moest. Op de laatste keer Paddestraat trok Tiesj Benoot stevig door, maar denderde Stijn Vandenbergh er sterk overheen. Hij kreeg Reto Hollenstein met zich mee. Zij reden tot vijf kilometer van het einde vooruit, toen de eerste achtervolgers terugkwamen. Het peloton volgde op dat moment op driekwart minuut. In de straten van Herzele bleek Devenyyns dan over de sterkste benen van de kopgroep te beschikken.

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
27 mei 2016 15:28
In ieder geval blij dat Planckaert niet won. Flauw gekoerst van hem zeg.
27 mei 2016 15:31
Leuk voor Dries en IAM. Aardige gozer ook. Vond het jammer dat hij weg moest bij Giant.
27 mei 2016 15:33
Primus is terug!

IAM heeft toch wel een aardig weekje nu. Misschien dat hun renners nu dan wel geraden worden bij Maar-waar-rijdt-ie.
27 mei 2016 15:50
@TeamNL

Wilde zelf weg bij IAM. Boom trouwens vrij zwak vandaag. Gasparotto/Benoot voor de winst?
27 mei 2016 18:14
Lijkt wel alsof de renners van IAm nu pas beginnen te winnen nu de ploeg stopt. Benieuwd naar de Ardennenrit van morgen het klassement kan echt nog alle kanten op gaan.
Devenyns zou wel een goede renner zijn voor Lotto-Jumbo als knecht voor Vanmarcke.
28 mei 2016 08:48
Vandaag de rit van de waarheid. Ik ben benieuwd wie er vanavond op het podium staan .

Om te reageren moet je ingelogd zijn.