Devolder: “Onterecht het zwarte schaap in de Tour”
donderdag 27 augustus 2009 om 20:07

Devolder: “Onterecht het zwarte schaap in de Tour”

Stijn Devolder blijft nog een jaar bij Quick-Step. Zo lijkt het tenminste, want de Vlaming heeft nog een contract tot en met 2010 en Team RadioShack heeft gezegd dat te respecteren. Toch voelt Devolder zich verre van op zijn gemak bij zijn huidige ploeg, zo is hij kwaad om de manier waarop hij tijdens zijn zwakke Tour de France behandeld werd.

“Lance is me tijdens de laatste rit van de Tour persoonlijk komen vragen of ik wou overstappen naar zijn nieuwe ploeg. Zijn voorstel flatteerde me, maar ik heb hem gezegd dat ik nog een jaar onder contract lig bij Quick Step”, vertelt Devolder open in De Krant van West-Vlaanderen. RadioShack, waar Devolder’s mentor Dirk Demol ploegleider wordt, heeft inmiddels duidelijk gemaakt dat ze Devolder volgend jaar wel hopen te verwelkomen.

Toch heeft Devolder veel kritiek op zijn team, dat tijdens de Tour de France niet te spreken was over de prestaties van hun ‘klassementskandidaat’. “Het stoorde me vooral dat ik het in de krant moest lezen en dat hij daar tegen mij niet over gesproken heeft. Ik had ook de indruk dat vooral ík het zwarte schaap was, terwijl er twee andere renners, die meer betaald worden dan ik, er ook niets van bakten.” Hij lijkt hiermee te doelen op Tom Boonen en Sylvain Chavanel, die inderdaad weinig klaarspeelden in Frankrijk.

Toch steekt Devolder, die vorig jaar zijn Tour ook al zag mislukken en zaterdag in de Vuelta start, de hand ook in eigen boezem. “Ik heb zeker fouten gemaakt, na mijn zege in de Ronde van Vlaanderen was de decompressie te groot. Ik heb het fysiek en mentaal niet meer kunnen opbrengen om ook voor de Tour zo hard te trainen. De passie was verdwenen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.