Deze renners van Lotto Soudal zijn al zeker van de Giro en Vuelta
Kobe Goossens - foto: Cor Vos (archief)
dinsdag 23 juni 2020 om 19:33

Deze renners van Lotto Soudal zijn al zeker van de Giro en Vuelta

Lotto Soudal heeft vandaag zijn Tourselectie gecommuniceerd met de buitenwereld, maar de Belgische formatie kijkt ook al naar de Giro d’Italia en Vuelta a España. Zo hoopt Caleb Ewan ook in de Giro voor ritzeges te sprinten.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De Australiër krijgt net als in de Tour steun van Jasper De Buyst en Roger Kluge. Lotto Soudal hoopt vooral de nodige dagsuccessen te boeken, maar heeft met Carl Frederik Hagen ook een mogelijke troef voor het klassement. De 28-jarige Noor, die zich opmaakt voor zijn eerste Giro, eindigde vorig jaar knap als achtste in de Vuelta.

Met Kobe Goossens (24) en Matthew Holmes (26) maken nog twee renners hun Girodebuut. Sterker nog, voor beide renners is het de eerste keer dat ze zullen uitkomen in een drieweekse rittenkoers. Holmes wist eerder dit seizoen al te verrassen door de koninginnenrit van de Tour Down Under te winnen, met aankomst op Willunga Hill.

Lotto Soudal zal nog twee renners moeten selecteren voor de Giro. De WorldTour-ploeg heeft ook al vijf namen op papier voor de Ronde van Spanje. Rasaanvaller Thomas De Gendt zal na de Tour ook nog zijn opwachting maken in de Vuelta. Hij krijgt het gezelschap van Sander Armée, Tosh Van der Sande, Tomasz Marczyński en Harm Vanhoucke.

Renners die zeker zijn van de flag-it Giro d’Italia (3-25 oktober)
flag-be Jasper De Buyst
flag-au Caleb Ewan
flag-no Carl Frederik Hagen
flag-be Kobe Goossens
flag-gb Matthew Holmes
flag-de Roger Kluge

Renners die zeker zijn van de flag-es Vuelta a España (20 oktober-8 november)
flag-be Sander Armée
flag-be Thomas De Gendt
flag-pl Tomasz Marczyński
flag-be Tosh Van der Sande
flag-be Harm Vanhoucke

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.