Deze twee renners steunen Mathieu van der Poel in wegrit Olympische Spelen, geen Olav Kooij in Parijs
foto: Cor Vos
woensdag 29 mei 2024 om 17:39

Deze twee renners steunen Mathieu van der Poel in wegrit Olympische Spelen, geen Olav Kooij in Parijs

Mathieu van der Poel weet met welke twee renners hij gaat starten aan de wegwedstrijd van de Olympische Spelen in Parijs. Bondscoach Koos Moerenhout heeft gekozen voor Dylan van Baarle en Daan Hoole. Dat betekent dat sprinter Olav Kooij thuisgelaten wordt.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Het was een van de meest heikele kwesties in aanloop naar de Olympische Spelen: welke renners zouden met absolute kopman en regerend wereldkampioen Mathieu van der Poel (Alpecin-Deceuninck) meegaan naar Parijs? Omdat Nederland maar met drie renners mag starten in Frankrijk, moest Moerenhout keuzes maken tussen meerdere kopmannen en meerdere helpers.

Daan Hoole is de meest opvallende naam in het Nederlandse drietal. De 25-jarige coureur van Lidl-Trek maakt indruk als helper van kopmannen als Mads Pedersen en Jonathan Milan. Hij zal ook de individuele tijdrit betwisten op de Olympische Spelen. Nederlands kampioen Van Baarle (Visma | Lease a Bike) wordt door Moerenhout gezien als schaduwkopman; in die rol werd hij vorig jaar twaalfde op het WK in Glasgow en in 2021 nog tweede op het WK wielrennen in Leuven.

“Iedereen weet inmiddels dat ik blij ben dat Mathieu de keuze heeft gemaakt om enkel de wegwedstrijd in Parijs te gaan rijden”, reageert Koos Moerenhout op de site van de KNWU. “Met een duidelijke focus en een degelijke route richting de Spelen gaan we opnieuw voor succes met deze ploeg.”

“Het parcours leidt de renners dwars door de straten van heel Parijs en met name de klimmetjes rondom Montmartre bieden kansen. Daan Hoole zal de twee kopmannen gaan steunen en zal deelnemen aan de tijdrit.”

Selectie Nederland voor de Olympische Spelen 2024, mannen
flag-nl Mathieu van der Poel
flag-nl Dylan van Baarle
flag-nl Daan Hoole (+ tijdrit)

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
29 mei 2024 18:18
Mooi! Extra knechten voor Pedersen & van Aert. Wel een zieke diss richting Kooij; die had het wel verdiend om er bij te zijn.
3 juni 2024 09:56
Wat een mooie selectie! De Nederlandse selectie laat sowieso altijd zien heel mooie eensgezind te zijn i.t.t. tot bijvoorbeeld de Spaanse of Belgische selectie bij landenwedstrijden. Laat deze Olympische koers maar komen!
  4 juni 2024 08:59
  Altijd genieten van die Hollandse vrouwen in ploegverband ;-)
  4 juni 2024 12:40
  Het vervelende voor de rest van de wereld is, heel vaak komen de Nederlandse vrouwen ermee weg in de grote landenwedstrijden, omdat ze eenvoudig te goed zijn. Met uitzondering van de vorige Olympische Spelen, dat was een flinke misrekening.
  4 juni 2024 13:50
  Balsamo 2021, Kopecky 2023... alles onder controle!
  5 juni 2024 12:22
  Ach, dat zijn slechts moddervlekjes op een lang tijdperk vol suprematie. Die overigens nu wel zo goed als over is nu Anna en Miek zijn gestopt en Demi niet meer zo dominant is als vorig jaar. Vos heeft een laatste opleving, wat overigens heel leuk is om te zien.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.