Deze verhalen lees je in de nieuwste zomereditie van RIDE Magazine
dinsdag 14 mei 2024 om 20:30

Deze verhalen lees je in de nieuwste zomereditie van RIDE Magazine

De zomer komt eraan! Dat betekent dat de nieuwe zomereditie van RIDE Magazine binnenkort verkrijgbaar is. Onze redactie heeft met veel liefde een 236 pagina’s dik magazine samengesteld om een bomvolle wielerzomer met nog meer plezier te beleven. Een must-have voor iedere wielerliefhebber! Bestel hem nu online en krijg hem zonder verzendkosten thuisbezorgd.

Het mag geen verrassing heten dat er meer dan genoeg aandacht wordt besteed aan het hoogtepunt van de zomer. Maar naast veel aandacht voor de Tour de France, is er zoals altijd ook genoeg ingezoomd op aansprekende namen uit het peloton, maak je kennis met prachtige fietsregio’s en leer je bij over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van materiaal.

(klik op het plaatje voor een grotere versie)


De uitgebreide voorbereidingsgids voor de Tour de France 2024 is al reden genoeg om de zomereditie in huis te halen. Zo ontdek je welke rit-voorbeschouwing luistert naar de titel ‘Alpenreuzen laten koers ontploffen’. Maar niet alleen alle 21 etappes van de loodzware Tour bij de mannen worden uitgebreid behandeld, ook de vrouwentour verdient in het nummer veel aandacht. Dat is niet zomaar, want met vier etappes op nationale bodem en finish op de Alpe d’Huez is het niet gek om van een Nederlandse Tour de France Femmes te spreken.

Met de blik op de TDFF gericht, mag een interview met de ambitieuze Riejanne Markus niet ontbreken. De nationale kampioene tegen de klok legt dit jaar haar volle focus op de Franse rittenkoers. Markus heeft als grote droom het veroveren van het geel op Nederlandse bodem, maar heeft ook andere etappes met rood omcirkelt. Naast een interview met Markus, spraken we ook uitgebreid met Mischa Bredewold en leerden we de persoon onder de Europees kampioene-trui kennen. Op de fiets blijkt de renster van SD Worx-Protime een sportieve verliezer te zijn, met spelletjes is dat wel anders.

Twee renners die in juli waarschijnlijk op de voorgrond zullen treden, zijn Tadej Pogacar en Remco Evenepoel. Beide renners krijgen dan ook een prominente plek in onze zomer-editie. In een uitgebreid achtergrondverhaal lees je alles over de uitdaging van Pogacar om de dubbel Giro/Tour te veroveren.  Want is het winnen van beide grote rondes mogelijk in het hedendaagse wielrennen? “Het belangrijkste is dat ik na de Giro mentaal nog goed in mijn vel zit”, geeft de tweevoudig Tourwinnaar aan. In het stuk komen de belangrijkste personen uit de directe omgeving van de Sloveen, zoals sportief manager José ‘Matxin’ Fernández, aan het woord.

Voor een portret over Evenepoel dook Joeri De Knop in het – nu al – indrukwekkende palmares van de Aerokogel van Schepdaal. De pas 24-jarige Vlaming bekleedt nu al plaats 95 in de top-100 lijst van internationale winnaars aller tijden. Ondanks grote tegenslagen lijkt de mentaliteit en de drive van de Belgische kopman hem telkens naar grotere hoogtes en nog bijzonderdere prestaties te leiden. In het portret is te lezen wat de triggers van de regerend wereldkampioen tijdrijden zijn. Naast de sportieve prestaties van twee toppers, spraken we ook Tourdirecteur Christian Prudhomme over de toekomst van La Grande Boucle. 

Team dsm firmenich-PostNL heeft afgelopen winter een metamorfose ondergaan. Met de Nederlandse kopman Fabio Jakobsen en kopvrouw Charlotte Kool die voor de nodige sprintzeges moeten zorgen, mag een dubbelinterview niet ontbreken. Zo horen we van Jakobsen de verschillen tussen de Nederlandse formatie en de ploeg van Patrick Lefevere en geeft Kool toe dat ze haar ego lange tijd aan de kant heeft moeten zetten in dienst van Lorena Wiebes. Naast de interviews met deze Nederlandse toprenners, spraken we voor de zomereditie van RIDE magazine ook met de gepensioneerde Gio Lippens. Hij is gestopt met commentaar geven, maar pakt na zijn pensioen zijn grote passie weer op.

Op het gebied van materiaal worden de helmen van ABUS uitvoerig besproken. Vaak vinden we de looks van een fietshelm belangrijker dan de functionaliteit, maar bedenk dat een helm een levensreddend accessoire kan zijn, waar ongekend veel technologie in verwerkt zit. Hoe worden de helmen van wereldkampioen Mathieu van der Poel ontwikkeld? Daarnaast gingen we op bezoek bij Vision Tech, producent van de sturen van Visma | Lease a Bike en namen we de Tourfietsen van Specialized en Scott onder de loep.

Dichter bij huis bezochten we de Nederlandse bedrijven Close The Gap en ERE Design. Ook maken we in de nieuwste zomeruitgave kennis met de Canyon Factory Racing. De Duitse fietsenfabrikant werkt nauw samen met renners uit het profpeloton. Zo profiteer ook jij als consument mee met verbeteringen op detail niveau die voortkomen uit terugkoppelingen van Jasper Philipsen.

Tot slot ben je, zoals in alle uitgaven van RIDE Magazine, aan het goede adres om inspiratie op te doen voor nieuwe avonturen op de fiets. Want met de zomereditie in de hand leer je met de Col de la Bonette een van de meest uitdagende beklimmingen uit de komende Tour de France kennen, maak je kennis met mountainbike- en fietsroutes door de Zwitserse regio’s Ticino, Wallis en Bern, leer je wat fietsen in Liechtenstein de moeite waard maakt en maak je kennis met de vele fietsroutes langs schilderachtige Oostenrijkse rivieren. Maar ook dichter bij huis zijn er prachtige fietsregio’s. Zo leer je Vlaanderen op een nieuwe manier kennen en blijkt een fietsweekend naar het verrassende Duitse Saarland meer dan de moeite waard. En met onze uitgebreide toertochtenkalender maakten we een selectie van de leukste tochten komende zomer. Genoeg inspiratie voor een heerlijke fietszomer!


Waarom nu bestellen?

Wanneer je de nieuwe RIDE tijdens de voorverkoop bestelt, dan profiteer je van de voordelen van de early-birdperiode. Zo maken snelle beslissers kans op een SIGMA ROX 11.1 Evo Bundel t.w.v. € 249,95, die we onder de bestellingen verloten. Daarnaast ontvang je gratis een Tour de France-poster op A1-formaat én betalen wij voor jou de verzendkosten.

Wil je er zeker van zijn dat je deze zomer kunt genieten van uren leesplezier? Bestel dan nu de zomer-editie van RIDE voor slechts € 9,95 en ontvang hem, vóórdat hij in de winkel ligt, in jouw brievenbus.


RIDE Magazine