Deze zeven wedstrijden horen in 2020 tot de Bingoal Cycling Cup
Baptiste Planckaert als winnaar van de Bingoal Cycling Cup 2019 - foto: Cor Vos
maandag 20 januari 2020 om 14:24

Deze zeven wedstrijden horen in 2020 tot de Bingoal Cycling Cup

De Bingoal Cycling Cup voor het seizoen 2020 is voorgesteld. Het Belgische regelmatigheidsklassement telt dit jaar zeven wedstrijden. Vorig jaar waren dat er nog acht, maar Halle-Ingooigem organiseert dit jaar het BK wielrennen en is dus weggevallen.

Op 8 maart 2020 wordt de Bingoal Cycling Cup afgetrapt met de Grote Prijs Jean-Pierre Monseré. Deze koers, die trekt van Hooglede naar Roeselare, werd vorig jaar vanwege stormachtige omstandigheden afgelast. De zevende en laatste manche is op 11 oktober 2020 in de omgeving van Arendonk, waar de finish ligt van de Memorial Rik Van Steenbergen.

Afgelopen seizoen ging de eindzege in het klassement van de Bingoal Cycling Cup naar Baptiste Planckaert van Wallonie-Bruxelles. Hij bleef met 46 punten de Nederlander Piotr Havik drie punten voor. Dries De Bondt werd derde in de rangschikking.

WielerFlits.be is dit jaar voor het tweede seizoen op rij als mediapartner betrokken bij de Bingoal Cycling Cup. Op onze site mis je niets van de koersen van dit klassement.

flag-be Bingoal Cycling Cup 2020 – Programma

  1. Grote Prijs Jean-Pierre Monseré (8 maart)
  2. Circuit de Wallonie (21 mei)
  3. Grote Prijs Marcel Kint (24 mei)
  4. Dwars door het Hageland (17 juni)
  5. Schaal Sels Merksem (23 augustus)
  6. Kampioenschap van Vlaanderen (18 september)
  7. Memorial Rik Van Steenbergen (11 oktober)

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.