D’Hoore heeft trein het beste op de rails in Driedaagse Brugge-De Panne, Wiebes vierde
foto: Rudie Ottens (archief)
Youri IJnsen donderdag 22 maart 2018 om 17:00

D’Hoore heeft trein het beste op de rails in Driedaagse Brugge-De Panne, Wiebes vierde

Jolien D’Hoore is de allereerste naam op de erelijst van Driedaagse Brugge-De Panne. De 28-jarige Belgisch kampioene van Mitchelton-Scott was in deze WorldTour-koers voor vrouwen de snelste van een omvangrijke elitegroep. Ze liet Chloe Hosking en Luxemburgs kampioene Christine Majerus achter zich. Onze 19-jarige landgenote Lorena Wiebes werd knap vierde.

Wind heeft vrij spel
Vlak na het vertrek werd het peloton door de wind in stukken uiteen geranseld. Het zorgde ervoor dat er een omvangrijke kopgroep ontstond van vijftien rensters. Daarbij zaten de Nederlandsen Eva Buurman (Trek-Drops), Jeanne Korevaar, Monique van de Ree (beiden Waowdeals), Moniek Tenniglo (FDJ), alsmede enkele grote namen als Gracie Elvin (Mitchelton-Scott) en Christine Majerus (Boels-Dolmans). In de achtergrond formeerde het peloton zich opnieuw, maar de gehele dag zou de wind om de zo veel kilometer voor waaiers zorgen.

D’Hoore heeft geen idee of ze wint
Uiteindelijk leek de vlucht stand te houden. De Duitse Mieke Kröger vocht in de absolute slotfase tegen de jagende achtervolgers, maar de Duitse moest uiteindelijk in de slotkilometer capituleren. Vervolgens werd de sprint aangetrokken voor de snelle dames in het peloton. Daarin leek D’Hoore eventjes ingesloten te zetten, maar uiteindelijk won ze relatief gemakkelijk de sprint. Ze durfde alleen niet te juichen. Bij Sporza vertelde ze waarom. “Het was een heel hectische en nerveuze wedstrijd. Met veel draaien en keren en enkele gevaarlijke passages, zoals met die tramsporen. Ik was zo gefocust op de sprint, dat ik niet wist of we de koplopers hadden ingelopen. Maar dat maakt niet uit, ik ben blij dat ik gewonnen heb.”

9 Reacties
Sorteer op:
Mooie titel. edit: Maar ook erg van die onnodige valpartijen.
Niet de sterkste, maar duidelijk de snelste.. Terwijl ze dacht dat het niet voor de eerste plaats was.
Van Dijk rijdt zo hard dat haar eigen sprintster er totaal niet meer aan te pas komt.
Ja, daar is toch iets niet goed gegaan bij Sunweb. Zonder van Dijk had Kröger misschien nog een kans gehad.
Schandalig dat de organisatie het peloton over die tramrails stuurt en de UCI jury zo'n parcours goedkeurt.
22 mrt
Jolien reed De Panne van het dak.
Lol moa !
De titel was er al eerder als de uitslag denk ik :). De Lorena Wiebesfanclub hier op de website begint gelijk te krijgen ;)
Storm-biker heeft een punt: Vos deed niet mee vanwege de tramrails. https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20180322_03423632

Geef een reactie