D’Hoore klopt Vos in Lotto Belgium Tour

donderdag 7 september 2017 om 16:23
D’Hoore klopt Vos in Lotto Belgium Tour

Jolien D’Hoore heeft in de Lotto Belgium Tour de etappe naar Herselt gewonnen. De Belgische renster van Wiggle High5 won na een etappe van 106,8 kilometer de massasprint. Marianne Vos eindigde op een tweede plaats, voor Coryn Rivera. 

De etappe werd gekleurd door een vlucht van vier rensters. Lotte Kopecky (Lotto Soudal Ladies), Winanda Spoor (Lensworld-Kuota), Barbara Guarischi (Canyon SRAM) en Vita Heine (Hitec Products) reden lang vooruit, maar zouden het niet tot het einde volhouden. Het peloton wachtte lang met het inlopen van de kopgroep. Pas op een kilometer van het einde volgde een hergroepering. Vos ging vroeg de sprint aan, maar in de laatste hectometers kwam D’Hoore haar alsnog langszij.

Voor D’Hoore is het de tweede zege in deze rittenkoers. Dinsdag won zij al de proloog. Zij neemt de leiderstrui weer over van Vos. Morgen kent de Lotto Belgium Tour haar slotetappe.

Dit artikel delen:

6 Reacties

runner_123 7 september 2017 om 16:32

Mooie rit, met perfecte timing van WM3, kopgroep werd in laatste honderdmeters terug gepakt. Toch leuk dat er ook een livestream was. Lijkt me duidelijk wie de sterkste drie in deze koers zijn….

nederbelg 7 september 2017 om 16:35

Steeds weer dezelfde 3. Misschien spannender als we voor de resterende ritten enkel de top 3 nog laten vertrekken.
Dit soort massasprints zijn gewoon saai, terwijl een sprint à trois superspannend is.
Herinner je MSR van dit jaar.

petoi 7 september 2017 om 17:22

Vos ging niet vroeg de sprint aan. Die moest het gaatje naar Kopecky nog dichten die wegsprong uit die groep op 500m. Jolien gokt op de eerzucht van Vos en kon er overheen komen. Rivera kon die versnelling niet aan en moest het wiel van D’hoore laten. Spoor uit de kopgroep wordt ook gewoon 4de omdat ze in het wiel van Kopecky zat.

Dit was alles behalve een gewone sprint.

Parcheggio 7 september 2017 om 17:53

@runner_123: Ik heb daar nog geen livestream van gezien.

Jacco van Stierop 7 september 2017 om 18:24

edit WF: ontopic svp

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair