D’Hoore mikt op Vlaanderen, medaille op Spelen en WK
Jolien D'Hoore wint de Ronde van Drenthe - foto: Rudie Ottens
donderdag 18 februari 2016 om 15:36

D’Hoore mikt op Vlaanderen, medaille op Spelen en WK

Jolien D’Hoore was misschien wel de revelatie van het voorbije vrouwenseizoen, met Wereldbeker-zeges in de Ronde van Drenthe en de Zweedse koers Open de Suède Vårgårda. Komend seizoen zet ze vol in op de Olympische Spelen, maar wil ze ook op de weg scoren.

Focus op de baan
D’Hoore concentreert zich in 2016 voornamelijk op de baan. Tijdens het WK in Londen begin maart, komt ze uit op het Omnium en de Scratch. “De baan heeft dit seizoen prioriteit”, vertelt ze aan Cyclingnews. “Mijn eerste koers na het WK Baanwielrennen is de Ronde van Drenthe. Dat is slechts een week later, dus het is een stuk lastiger om mijn prestatie van vorig jaar te evenaren. Daarna zal ik elke wedstrijd, een stuk of vijf zes, rijden tot aan de Ronde van Vlaanderen. Ik hou van die koers en het is ook nog eens op mijn eigen wegen. Ik zou daar erg graag willen winnen en daarom is het een van mijn doelen op de weg.” Vorig jaar werd de Belgisch kampioene tweede in Oudenaarde, achter de Italiaanse Elisa Longo Borghini.

Medailles in Rio en Doha
Na Vlaanderens Mooiste gaat het vizier op Rio de Janeiro. Tijdens de Olympische Spelen komt D’Hoore eveneens uit op de baan en hoopt ze een medaille te pakken op het Omnium. Vervolgens verlegt ze haar aandacht naar het WK in Doha, waar ze ook snode plannen voor heeft. “Ik heb gehoord dat het eigenlijk een groot criterium is, met veel bochten en rotondes. Het zal een snelle, gevaarlijke koers worden. Mentaal gaat dat zwaar zijn, omdat het moeilijk gaat zijn om tot het einde fris te blijven. Ik heb in ieder geval veel zelfvertrouwen. Door mijn voorbereiding op de baan, heb ik profijt op het WK in Qatar. De baan zorgt er namelijk voor dat ik veel snelheid en explosiviteit in bouw. Op een WK kan van alles gebeuren en je kunt het ook niet voorspellen, maar ik heb vertrouwen met het oog op de regenboogtrui.”

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
18 februari 2016 15:59
Jolien krijgt wel een dikke nek (Is ook al wat te zien op de foto...)
18 februari 2016 18:28
@Senioralex
Ieks, iemand heeft zelfvertrouwen, verschrikkelijk inderdaad!
18 februari 2016 19:39
Haha ik heb juist het tegenovergestelde, Jolien praat zich altijd onder de favorieten rol uit. Topvorm verdwijnt niet zomaar, net als het duurvermogen. Jolien wint de aankomende anderhalve maand de helft van de koersen waar ze aan mee doet inclusief een WWT koers, schrijf maar op. Net als die WK medaille trouwens.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.