D’hoore over zilveren medaille: “Kan mezelf niets verwijten”

donderdag 27 juni 2019 om 16:41
D’hoore over zilveren medaille: “Kan mezelf niets verwijten”

foto: Cor Vos

Jolien D’hoore mocht na afloop van het nationaal kampioenschap tijdrijden het podium op, aangezien ze de zilveren medaille wist te veroveren. “En daar ben ik tevreden mee, aangezien ik geen top-tijdrijder ben. Het was eigenlijk één ronde te lang voor mij”, zo vertelt ze aan WielerFlits.

D’hoore bleek aan de finish in Middelkerke 45 seconden langzamer dan de winnares Lotte Kopecky. “Ik heb gedaan wat ik moest doen van mijn trainer, namelijk de benodigde wattages rijden. Ik kan mezelf dan ook niets verwijten. Het belangrijkste was om puur mijn wattages te houden”, aldus de renster van Boels-Dolmans.

“Ik wilde vooral testen hoe het staat met de conditie”, aldus D’hoore, die onlangs nog twee etappes won in de OVO Energy Women’s Tour. De 29-jarige sprintster hoopt zondag een gooi te doen naar een vijfde nationale titel op de weg. “Maar ik sta er zondag wel alleen voor. Ik zal tegen veel blokken moeten koersen, waardoor je soms keuzes moet maken.”

Bronzen Annelies Dom: “Vooraf getekend voor het podium”
De derde en laatste medaille ging naar een ploeggenote van Kopecky: Annelies Dom. De 33-jarige renster was slechts enkele tellen trager dan D’Hoore. “Ik had vooraf getekend voor het podium”, zo is haar eerste reactie. “Ik ben heel erg tevreden met een medaille”, aldus Dom, die zondag zal proberen haar nationale titel te verdedigen.

“Ik heb 365 dagen genoten van de driekleur, dus het zou spijtig zijn mocht ik hem verliezen. Ik zou hem dolgraag willen verlengen”, is Dom strijdvaardig.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Wielernieuws

Materiaalzone

Populair