Di Grégorio wint koninginnenrit in Tour La Provence
Foto: Sirotti
zaterdag 10 februari 2018 om 16:40

Di Grégorio wint koninginnenrit in Tour La Provence

Op de flanken van de Col de l`Espigoulier heeft Remy di Grégorio de ritwinst gegrepen in de Tour La Provence. Na een rit van 144 kilometer bleek op de slotklim Di Grégorio de sterkste te zijn van een groepje van dertien renners. Lilian Calmejane en Tony Gallopin eindigden op een tweede en derde plaats, Alexandre Geniez wist met een zevende plaats zijn leiderstrui te behouden.

Pas na veertig kilometer ontstond een kopgroep van vijf met daarin de renners Jimmy Turgis (Cofidis), Ludovic Robeet (WB-Aqua Protect-Veranclassic), Julien Antomarchi (Roubaix-Lille Métropole), Marco Bernardinetti (Amore & Vita-Prodir) en Lucas de Rossi (Delko Marseille-Provence KTM). De groep wist een voorsprong van drie minuten bij elkaar te rijden, maar met nog 45 kilometer te gaan werden ze ingerekend.

Tom Dernies probeert, maar strandt op slotklim
Met nog 35 kilometer te gaan rijdt Tom Dernies (Roubaix-Lille Métropole) weg uit het peloton en de Belg rijdt al gauw een voorsprong van meer dan een minuut bij elkaar, maar op de slotklim wordt ook hij ingerekend.

Veel speldenprikken op l`Espigoulier, Di Grégorio de sterkste
Op de slotklim probeerden veel renners uit het groepje der favorieten te rijden, waaronder de ritwinnaar in de Tour van vorig jaar Calmejane en Di Grégorio, maar niemand wist definitief weg te rijden. Een groepje van dertien renners, met daarin de klassementsleider Alexandre Geniez, reed vervolgens de laatste kilometer in, waarin Di Grégorio de sterkste bleek voor Calmejane en Gallopin.

RIDE Magazine
11 Reacties
Sorteer op:
10 februari 2018 16:50
Barguil niet bij de eerste groep. Is nog niet in vorm maar zijn doelen liggen later in het seizoen.
Calmejane, Gallopin en Chavanel liggen op schema.
10 februari 2018 16:56
@Lalsacien
Lijkt mij dat hij goed wil gaan zijn in P-N, dit resultaat is dus niet echt de bevestiging waar hij op gehoopt had.
10 februari 2018 17:02
@wceend
Ik zou denken de Waalse Klassiekers + Tour? Dan is P-N al erg vroeg voor een eerste piek.. Helemaal als je niet ook San Remo rijdt...
10 februari 2018 17:04
@West
Daar heb je een goed punt, maar lijkt mij niet dat Barguil P-N van plan was in de schaduw te gaan rijden. Hij is het uithangbord van zijn ploeg en zijn ploeg wordt toch echt afgerekend op zijn resultaten.

Edit:
Zie net dat Fortuneo ook in Catalonie gaat rijden, waar ook Barguil op de startlijst staat. Gaat toch een drukker voorjaar worden voor Barguil dan ik bij mijn eerste post verwachtte, misschien wat meer begrijpelijk dat hij er hier nog niet staat.
10 februari 2018 17:08
Toch wel een goed idee geweest, toch nog een jaartje doorgaan van Di Gregorio. Al vier zeges voor Delko dit jaar. Vorig jaar slechts 2 in het hele seizoen en het jaar daarvoor maar drie.
10 februari 2018 19:24
Iemand die de beweegreden snap achter Barguil's switch naar een Procontinentaal team, dús niet verzekerd van zijn succesvolle Tour?
10 februari 2018 20:27
Combinatie van vrije rol krijgen in de Tour en in een Bretonse ploeg rijden. Als Dumoulin de Tour rijdt kan hij dat vergeten!
10 februari 2018 20:35
@ wardvanbodegraven
Als je als renner niet tot de absolute top behoort en je houdt ervan vrijuit te koersen kom je bij een procontinentaal team niet zelden beter tot je recht. De stalorders bij WT-ploegen werken vaak verstikkend voor dat soort mannen. Niet-WT-wedstrijden zijn ook vaak veel levendiger en leuker voor zowel de renner als de volger, tenzij je alleen maar opgewonden kunt raken van grote namen.
Fortuneo heeft trouwens een wildcard voor de komende Tour.
10 februari 2018 20:39
Erg knap als je Gallopin en Calmejane achter je kan houden.
10 februari 2018 21:56
Toch wel apart dat Di Gregorio bij een kleine ploeg rijdt. Sinds die dopingaffaire wil zeker niemand hem meer hebben.
10 februari 2018 22:02
@ward: En je hebt nog best kans ook dat zo'n ploegje beter betaald.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.