Diego Ulissi: “Bitterheid omdat we ons hoofddoel misten”
foto: Sirotti
vrijdag 12 oktober 2018 om 18:00

Diego Ulissi: “Bitterheid omdat we ons hoofddoel misten”

Diego Ulissi kon in de koninginnenrit van de Presidential Cycling Tour of Turkey zijn kunststukje van vorig jaar niet herhalen. Nadat hij in 2017 in de bergrit naar Selçuk een dubbelslag sloeg en er de basis legde voor zijn eindzege, moest hij ditmaal op nagenoeg hetzelfde parcours zijn meerdere erkennen in Alexey Lutsenko. In de sprint ging Ulissi vroeg aan, maar hij zag de Kazak langszij komen en de winst pakken.

“Er is wat bitterheid omdat we net ons belangrijkste doel misten, maar complimenten voor de zege van Lutsenko”, reageerde Ulissi. “De klim werd opgereden met een tempo dat niet erg snel was – ook vanwege de sterke wind, die iedereen eraan herinnerde in het wiel te blijven. Daarom werd de groep amper uitgedund en begonnen we aan de laatste kilometer met nog enkele snelle mannen in de voorste gelederen. Ik probeerde vroeg de sprint aan te vangen, maar helaas kwam Lutsenko nog langszij.”

De Italiaan eindigde daardoor als tweede, de plaats die hij ook bekleedt in het algemeen klassement. Hij volgt op vier seconden Lutsenko, die vandaag de turquoise leiderstrui overnam van Sam Bennett. De Tour of Turkey duurt nog tot en met zondag.

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
12 oktober 2018 18:15
Diego Armando Ulissi
12 oktober 2018 18:51
1 van de weinigen die een doel lijkt te maken van deze ronde. ik zou hem de eindzege wel gunnen, wil er wel voor rijden, maar Lutsenko was vandaag slim en sterk.
13 oktober 2018 10:58
Hij miste zijn doel niet maar het resultaat.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.