Diego Ulissi de beste in Tokyo 2020 Test Event
foto: Cor Vos
zondag 21 juli 2019 om 10:54

Diego Ulissi de beste in Tokyo 2020 Test Event

Is Diego Ulissi volgend jaar een van de favorieten om Greg Van Avermaet op te volgen als Olympisch kampioen? De Italiaan won vandaag in het Japanse Tokio namelijk het Test Event (1.2). De 30-jarige Ulissi kwam solo aan op de Fuji International Speedway, voor zijn landgenoot Davide Formolo en Nans Peters.

Enkele Europese toppers hadden de reis gemaakt naar Japan, aangezien vandaag een Test Event werd gehouden voor de wegwedstrijd voor mannen. En dat allemaal één jaar voor de Olympische Spelen van 2020. Renners met Olympische ambities konden voor de eerste keer het parcours in wedstrijdverband afwerken.

Het enige verschil tussen het Test Event en de Olympische Spelen is het ontbreken van de Mount Fuji, die halverwege de koers moet worden beklommen. Toch beloofde het een bijzonder zware wedstrijd te worden, met 3700 hoogtemeters en vier beklimmingen.

Ulissi soleert naar de zege 
Dit bleek spek naar de bek van Diego Ulissi, die normaal uitkomt voor UAE Emirates. De explosieve Italiaan wist op tijd weg te rijden van de concurrentie, waardoor hij solo over de streep kwam. Formolo zorgde voor een Italiaans een-tweetje, terwijl er met Peters ook nog een Fransman op het podium stond.

De vierde plaats was voor de Brit Matthew Holmes, die aan de streep sneller bleek dan Loïc Vliegen. Er deden geen Nederlanders mee aan het Test Event.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.