Diego Ulissi: “Mijn ploeg is sterk genoeg om aanvallen te pareren”
foto: Sirotti
zaterdag 14 oktober 2017 om 16:55

Diego Ulissi: “Mijn ploeg is sterk genoeg om aanvallen te pareren”

Diego Ulissi heeft de eindzege in de Presidential Cycling Tour of Turkey 2017 op een haar na binnen. De 28-jarige Italiaan van UAE Emirates kwam in de voorlaatste etappe geen enkel moment in de problemen, ondanks een pittige klim in de laatste dertig kilometer. “Wie weet kan ik morgen in de slotkilometer nog iets uitrichten”, vertelt hij aan WielerFlits.

Rit geheel volgens plan
Na afloop van de vijfde rit stak Ulissi de loftrompet over zijn ploeg. In de finale haalden zij de nummer vier Daniel Felipe Martínez terug. “Het ging vandaag zoals we verwacht hadden. We moesten de koers controleren en mijn ploeggenoten hebben dat uitstekend gedaan. Ze hielden het tempo hoog na de laatste beklimming, waarna de sprinters hun ding konden doen. Simone Consonni eindigde ook nog eens als derde, dus al bij al is het een erg goede dag voor ons.”

Ulissi heeft eindwinst bijna binnen
Hoewel de tweevoudig wereldkampioen bij de junioren niet te vroeg wil juichen, verwacht hij morgen geen pogingen van zijn concurrenten. “De rit in Istanbul heeft geen al te moeilijke beklimmingen, dus het doel is hetzelfde als vandaag. We zullen de etappe controleren, zodat we veilig aankomen onder de vod van de laatste kilometer. Ik hoop dat er geen aanvallen op mijn positie meer komen. Mijn ploeg is heel sterk en zij zullen ervoor zorgen dat de leiderstrui niet meer in gevaar komt.”

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
14 oktober 2017 21:54
Zijn naam staat in ieder geval mooi in het rijtje dat deze koers ooit heeft gewonnen. Had vooraf gehoopt op meer bergachtige ritten. Nu krijg je een gedevalueerde sprinterskoers voorgeschoteld. Met alle respect voor Bennett maar met wat meer sprinters van naam had ik het nog niet geweten. Verder gauw vergeten dan maar.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.