Diego Ulissi slaat dubbelslag in bergrit Ronde van Turkije
vrijdag 13 oktober 2017 om 15:54

Diego Ulissi slaat dubbelslag in bergrit Ronde van Turkije

Diego Ulissi is de nieuwe leider in de Ronde van Turkije. De Italiaan van UAE Emirates was de sterkste in de bergrit naar Selcuk. In het algemeen klassement heeft Ulissi, mede dankzij bonificatieseconden, een voorsprong van twaalf seconden op Jesper Hansen, die vandaag als tweede finishte.

De ontsnapping van de dag kwam op naam van zes renners; Samlı, Celano, Cecchin, Robeet, Ballerine en Tonelli kozen vrijwel direct voor de aanval. Zij wisten een maximale voorsprong van rond de vier minuten te behalen.

Het peloton, onder aanvoering van UAE Emirates, begon al snel met controleren. Op vijftig kilometer van de meet was het verschil al teruggebracht naar twee minuten. De kopgroep was op dat moment al gespleten. Aan de leiding reed het drietal Samlı, Ballerini en Robeet. De andere drie; Celano, Cecchin en Tonelli waren door onenigheid afgehaakt. Nadat er een gaatje was ontstaan, weigerden ze alledrie het gat te dichten.

Het leidende drietal wist het uiteindelijk vol te houden tot veertig kilometer van de streep. Tot aan de voet van de vier kilometer lange slotklim waren het de WorldTour-ploegen die het kopwerk verdeelden.

Op de steile afsluiter van de dag zorgde Przemyslaw Niemiec voor een moordend tempo. De renner van UAE Emirates deed dat in dienst van Ulissi. Op iets meer dan een kilometer van de streep deed Martinez (Wilier Triestina-Selle Italia) een poging om te demarreren, maar hij werd meteen gecounterd door Ulissi.

Ook een uitvalspoging van Jesper Hensen strandde voortijdig. Ulissi leek de finale van de rit goed onder controle te hebben. Met vier man werd het bordje van de vijfhonderd meter gepasseerd, driehonderd meter later was de 28-jarige Italiaan vertrokken. Ze zagen hem pas na de finish weer terug.

RIDE Magazine
8 Reacties
Sorteer op:
13 oktober 2017 15:57
Gavazzi 7de in een bergetappe, of is dat een andere Gavazzi dan de sprinter?
13 oktober 2017 16:07
Ja, maar dit is juist de meer bekende Gavazzi dan de sprinter Gavazzi.
13 oktober 2017 16:09
Sterk gefietst hoor van Ulissi. Ook een sterke Niemiec zeg, daar heeft ie veel aan gehad.
13 oktober 2017 16:37
Het is natuurlijk wel een beetje de lamme tegen de blinde hier.
Edward Theuns verliest ook maar 1:32 en inderdaad Gavazzi in de top10.
13 oktober 2017 16:38
Haha, Natte Spons, ik dacht precies hetzelfde.
13 oktober 2017 16:55
Gavazi recent wel goed in vorm, o.a. ook 9e in die ronde van toscane en goed in de Tre Valli en 3e in Limousin
13 oktober 2017 16:55
König na een paar moeilijke eerste dagen eindelijk weer onder de mensen vandaag als 11de.
Dan toch nog hoop op een terugkeer.
13 oktober 2017 17:01
König reed de eerste etappes kilometerslang op kop van het peloton in dienst van Bennett. Dus of ie het echt moeilijk had? Denk het niet.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.