Diether Sweeck excuseert zich na handgemeen en uitsluiting
©Photopress.be
zaterdag 16 februari 2019 om 18:58

Diether Sweeck excuseert zich na handgemeen en uitsluiting

Diether Sweeck, tweelingbroer van Laurens, werd vandaag in Middelkerke door de wedstrijdjury uit koers gehaald na een handgemeen met Loris Rouiller. Zijn team, Pauwels Sauzen-Vastgoedservice, veroordeelt de actie van zijn renner. Sweeck zelf bood ondertussen zijn excuses aan.

Het incident gebeurde in de openingsronde van de Superprestigemanche in Middelkerke, onmiddellijk na de start. Tijdens het gedrum in de eerste bocht werd Diether Sweeck gehinderd, waarna hij een armbeweging richting Loris Rouiller maakte.

Een klein half uur later werd Sweeck door de jury – na het herbekijken van de beelden – uit koers gehaald.  “Een beslissing waar we volledig achter staan”, klinkt het bij het teammanagement van Pauwels Sauzen-Vastgoedservice in een communiqué.  “Ook wij veroordelen dit gedrag. We kennen Diether echter als een rustige jongen, dus willen we wel eerst zijn versie over deze uitschuiver horen vooraleer we hem een gepaste sanctie opleggen.”

De renner zelf excuseerde zich ondertussen reeds voor zijn actie. “Het gebeurde in het heetst van de strijd en was een reactie op een eerder manoeuvre, maar dat keurt mijn gedrag natuurlijk niet goed”, vertelt hij. “Bij deze wil ik mij dan ook verontschuldigen bij Loris. Ik had uiteraard nooit de intentie hem vol te raken.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.