Diether Sweeck kiest voor avontuur bij Creafin-Fristads

zondag 23 februari 2020 om 19:53
Diether Sweeck kiest voor avontuur bij Creafin-Fristads

foto: Creafin-Fristads

Diether Sweeck zal volgend seizoen crossen in het tenue van Creafin-Fristads. De 26-jarige renner heeft een contract voor twee seizoenen getekend bij de formatie van onder meer Tim Merlier. Sweeck neemt afscheid van Pauwels Sauzen-Bingoal. “Ik kan nu wat uit de schaduw treden van mijn broer Laurens”, zo vertelt hij in een perscommuniqué.

“Dit zal voor veel mensen als een verrassing komen, maar ik ben erg blij met mijn keuze en deze overstap. Ik kreeg van het team een mooi voorstel. Ik heb dit jaar een stap gezet die ik moest maken met enkele goede resultaten, alleen ontbreken de echte uitschieters.”

Sweeck hoopt bij zijn nieuwe ploeg nog beter te worden. “Ik hoop dat die uitschieters bij mijn nieuwe ploeg wel gaan komen.” De nieuwe aanwinst van Creafin-Fristads won dit veldritseizoen twee manches in de Tsjechische Toi Toi Cup. Daarnaast haalde hij podiumplaatsen in enkele Amerikaanse en Baskische crossen.

In de grotere crossen wist Sweeck af en toe zijn neus aan het venster te steken. Zo werd hij vijfde in Niel, Wachtebeke en Essen, terwijl hij in Bredene net naast het podium finishte.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair