Differdange-GeBa verdwijnt uit continentaal circuit
foto: Cor Vos
vrijdag 4 oktober 2019 om 14:51

Differdange-GeBa verdwijnt uit continentaal circuit

Differdange-GeBa keert volgend seizoen niet terug in het continentale circuit. De Luxemburgse ploeg, die ook geregeld op de Nederlandse en Belgische koersen te zien was, mist de middelen om door te gaan.

“Na een periode van overpeinzen en discussiëren zijn we helaas tot de conclusie gekomen dat we niet langer als continentale ploeg kunnen doorgaan”, laten teameigenaar Gilles Kockelmann en manager Isabelle Origer weten. “Het was geen makkelijke beslissing, want de ploeg heeft een speciale plaats in ons hart veroverd. Jammer genoeg is het voor ons niet langer mogelijk om de teamstructuur overeind te houden door een gebrek aan ondersteuning en interesse.”

“De wielersport wordt wat dat betreft steeds professioneler. Om professionele én persoonlijke redenen kunnen we onze missie namens het team niet langer voortzetten”, aldus Kockelmann en Origer. Bij de ploeg staan dit seizoen de Nederlanders Wesley Mol en Wout van Elzakker en de Belgen Louis Deguide, Thomas Deruette en Jeroen Pattyn onder contract. Van Deruette is bekend dat hij aan het einde van dit seizoen een punt zet achter zijn carrière.

Differdange
Differdange is een bekende naam in de Luxemburgse wielersport. Al begin twintigste eeuw werd fietsclub CCI Differdange opgericht. Geleidelijk ontwikkelde de club zich en in 2006 trad zij met een ploeg toe tot de Continental Tour. In het huidige seizoen, het veertiende in het bestaan, werd tot op heden niet gewonnen. De ploeg was in Nederlander onder meer te zien in de Volta Limburg Classic, de ZLM Tour en de Veenendaal-Veenendaal Classic.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.