Dimension Data houdt vertrouwen in Valgren: “Talent is niet weg”
foto: Cor Vos
donderdag 18 april 2019 om 17:22

Dimension Data houdt vertrouwen in Valgren: “Talent is niet weg”

Wat is er aan de hand met Michael Valgren? De Deen werd vorig jaar met veel tromgeroffel binnengehaald door Dimension Data, maar de klassiekerspecialist presteert niet voor zijn nieuwe werkgever. Toch houdt sportdirecteur Rolf Aldag vertrouwen in zijn poulain. “Het talent is niet opeens weg”, zo vertelt hij aan Cyclingnews.

Vorig jaar was Valgren nog de gevierde man binnen Astana. De Deen won twee grote klassiekers: Omloop het Nieuwsblad en de Amstel Gold Race. Daarnaast werd hij knap vierde in de Ronde van Vlaanderen. Zijn beste resultaat dit seizoen: een 29e plaats in Dwars door Vlaanderen…

Ziekte in aanloop naar de klassiekers 
Hoe valt dit te verklaren? “We weten waarom het zo moeizaam gaat”, aldus Aldag. “Michael is gewoon ziek geweest in de aanloop naar de klassiekers. Het is moeilijk om dan weer op niveau te komen, zeker als de tegenstand zo goed is. Maar we maken ons geen zorgen. Het is niet zo dat zijn talent opeens weg is.”

“Hij is nog altijd jong en gemotiveerd. Zijn tijd zal nog komen”, is de Duitser van mening. Valgren begint komende zondag als titelverdediger aan de Amstel Gold Race. Dimension Data rekent ook op de nummers twee en drie van vorig jaar: Roman Kreuziger en Enrico Gasparotto.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.