Dimension Data rekent in 2019 niet op Andrea Tafi

Dimension Data rekent in 2019 niet op Andrea Tafi

foto: Sirotti

donderdag 29 november 2018 om 12:40
Update

UCI-voorzitter David Lappartient verklapte onlangs aan La Gazzetta dello Sport dat Andrea Tafi waarschijnlijk voor Dimension Data zal uitkomen. De Fransman blijkt echter niet goed geïnformeerd, want de 52-jarige Italiaan maakt geen deel uit van de definitieve selectie van de Zuid-Afrikaanse ploeg voor 2019.

Dimension Data eindigde dit seizoen troosteloos als laatste in de WorldTour-ranking, met slechts 1953 punten. Daar moest verandering in komen, dacht het teammanagement dan ook vlak voor het begin van de transferperiode. De Zuid-Afrikaanse ploeg trok maar liefst acht renners aan.

Drukke transferperiode 
De meest in het oog springende namen zijn Michael Valgren, Roman Kreuziger, Enrico Gasparotto en Giacomo Nizzolo. De 26-jarige Valgren won dit seizoen namens Astana de Omloop het Nieuwsblad en de Amstel Gold Race. Kreuziger (32) en Gasparotto (36) mochten met Valgren het eindpodium op van de Limburgse klassieker.

Nizzolo moet de honneurs dan weer gaan waarnemen in de sprint, en zo de druk wat verlichten op Mark Cavendish. De 29-jarige Italiaan kwam maar liefst acht seizoenen uit voor Trek-Segafredo. De andere aankopen zijn Danilo Wyss, de jonge Zwitserse klimmer Gino Mäder, de beloftevolle Noor Rasmus Tiller en Stefan de Bod.

Michael Valgren is een van de aanwinsten van Dimension Data – foto: Sirotti

Daartegenover staat het vertrek van Serge Pauwels, Scott Thwaites, Lachlan Morton, Merhawi Kudus, Nic Dougall, Mekseb Debesay, Natnael Berhane, Johann van Zyl en Igor Antón. Van dit negental zitten Dougall, Thwaites, Debesay en Van Zyl nog zonder werkgever voor 2019. De Bask Anton zette na de Vuelta a España een punt achter zijn carrière.

Oude bekenden 
Naast alle nieuwkomers rekent Dimension Data traditioneel ook op Cavendish, Edvald Boasson Hagen en Louis Meintjes. Het was lange tijd onzeker of Cavendish zou blijven bij de ploeg, maar in oktober zette de Britse spurtbom zijn handtekening onder een nieuw contract.

Daarnaast is het in 2019 uitkijken naar de ontwikkeling van de jonge Britse klimmer Ben O’Connor. Tom-Jelte Slagter is opnieuw de enige Nederlander bij Dimension Data.

Selectie flag-za Dimension Data voor 2019
flag-dk Lars Bak
flag-no Edvald Boasson Hagen
flag-za Stefan de Bod
flag-gb Mark Cavendish
flag-gb Steve Cummings
flag-gb Scott Davies
flag-za Nicholas Dlamini
flag-at Bernhard Eisel
flag-it Enrico Gasparotto
flag-er Amanuel Ghebreigzabhier
flag-za Ryan Gibbons
flag-us Ben King
flag-cz Roman Kreuziger
flag-ch Gino Mäder
flag-za Louis Meintjes
flag-it Giacomo Nizzolo
flag-au Ben O’Connor
flag-au Mark Renshaw
flag-za Reinardt Janse van Rensburg
flag-za Jacques Janse van Rensburg
flag-nl Tom-Jelte Slagter
flag-za Jay Robert Thomson
flag-no Rasmus Tiller
flag-dk Michael Valgren
flag-za Jaco Venter
flag-be Julien Vermote
flag-ch Danilo Wyss

Update 29 november – 12.40 uur
Directeur Rolf Aldag heeft bevestigd dat Andrea Tafi Parijs-Roubaix in 2019 niet namens Dimension Data rijdt. “Hij zal niet bij ons rijden, dat kan ik je garanderen”, vertelde de 50-jarige Duitser aan CyclingNews. De oud-renner vertelt dat Tafi wel gebeld heeft met het team. “Bernard Eisel stelde zelfs voor dat ik het zelf moest proberen, omdat ik nog jonger ben dan Tafi. Maar eerlijk gezegd: als ik onze opstelling maak voor Parijs-Roubaix en mezelf daarin zet, dan hebben we grote problemen.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.