Dimension Data wil Cavendish klaarstomen voor Milaan-San Remo: “Het blijft een speciaal geval”
woensdag 13 maart 2019 om 13:06

Dimension Data wil Cavendish klaarstomen voor Milaan-San Remo: “Het blijft een speciaal geval”

Mark Cavendish heeft in de herfst van zijn loopbaan te maken met de nodige tegenslag. Afgelopen maandag moest de 33-jarige Brit van Dimension Data tijdens de waaierrit in Parijs-Nice vroegtijdig opgeven. Het is maar de vraag of hij over anderhalve week een rol van betekenis kan spelen in Milaan-San Remo.

Cavendish kreeg de afgelopen twee jaar al te maken met vier zware valpartijen. Bovendien stak twee keer het Epstein Barr-virus de kop op. De opgave van maandag is een nieuw hoofdstuk in een reeks tegenslagen. Net voor de bevoorrading moest hij eraf en kwam hij alleen te zitten, waarna hij besloot om in de remmen te knijpen.

“Dit was niet ingepland”, vertelt ploegleider Jean-Pierre Heynderickx aan Het Laatste Nieuws. “Samen met performance manager Rolf Aldag bekijken we nu hoe we Mark met extra training kunnen klaarstomen voor Milaan-Sanremo. Hij staat op de ‘long list’. Na Parijs-Nice en Tirreno-Adriatico maken we de balans op en hakken we knopen door” geeft hij aan.

Volgens Heynderickx kan Cavendish er in Milaan-San Remo zomaar weer staan. “Feit is dat Mark vorig jaar in min of meer hetzelfde schuitje zat. Gevallen in de openingsrit van de Ronde van Abu Dhabi, gevallen in de ploegentijdrit van Tirreno-Adriatico. En dus zonder noemenswaardige competitie tóch naar de Primavera. Valt hij niet in de finale, dan raakt hij wellicht de Poggio over en spurt hij mee op de Via Roma. Het blijft een speciaal geval, hoor.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.