Dimitri Claeys maakt rentree in zijn geliefkoosde Vierdaagse van Duinkerke
foto: Cor Vos
maandag 2 mei 2022 om 18:15

Dimitri Claeys maakt rentree in zijn geliefkoosde Vierdaagse van Duinkerke

Dimitri Claeys zal morgen voor het eerst in drie weken weer een rugnummer opspelden. De 34-jarige renner van Intermarché-Wanty-Gobert keert terug in competitie na een lange trainingsperiode en doet dit in een voor Claeys speciale koers: de Vierdaagse van Duinkerke.

Claeys kroonde zich in 2018 namelijk tot eindwinnaar van de Vierdaagse van Duinkerke. Naast zijn eindoverwinning en tweede plaats in de rit naar Cassel in 2018 eindigde de ervaren coureur een jaar later als achtste in de (voorlopig) laatste editie van de Vierdaagse van Duinkerke. “Ik herinner me nog goed mijn eindoverwinning in 2018, het was de eerste keer dat ik als kersverse papa succes met mijn gezinnetje kon vieren.”

“Mijn roze trui kreeg daarna een plaats in de verzameling bij mijn ouders. Het is altijd bijzonder om terug te keren naar een wedstrijd waar je in het verleden goed gepresteerd hebt en dat is het dit jaar nog meer. Deze editie voelt namelijk aan als de échte start van mijn seizoen, want na fysieke problemen begin maart kozen we er met het team voor om voldoende tijd te nemen voor herstel en opbouw”, legt Claeys uit.

Extra dimensie 
“Voor klassieke renners is de Vierdaagse van Duinkerke doorgaans de wedstrijd waarmee ze het tweede deel van het seizoen aanvatten. Deze onzekerheid over de vorm van de deelnemers na een korte rustpauze geeft een extra dimensie aan de spanning, die in deze wedstrijd sowieso al vrij hoog is. Het is namelijk elk jaar opnieuw een secondespel voor de eindoverwinning. Het is steeds weer van bij de eerste rit attent zijn.”

Intermarché-Wanty-Gobert, de ploeg van Claeys, rekent deze week ook op Baptiste Planckaert, die voor de achtste keer deelneemt aan de Vierdaagse van Duinkerke, Boy van Poppel, sprinter Gerben Thijssen, Sven Erik Bystrøm, de Franse neoprof Hugo Page en de Nederlandse veldritspecialist Corné van Kessel. De sportieve leiding is in handen van Hilaire Van der Schueren en Pieter Vanspeybrouck.

Selectie Intermarché-Wanty-Gobert voor flag-fr Vierdaagse van Duinkerke (3-8 mei)
flag-no Sven Erik Bystrøm
flag-be Dimitri Claeys
flag-nl Corné van Kessel
flag-fr Hugo Page
flag-be Baptiste Planckaert
flag-nl Boy van Poppel
flag-be Gerben Thijssen

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.