Dimitri Claeys moet forfait geven voor Tour of Norway

Dimitri Claeys moet forfait geven voor Tour of Norway

© Cor Vos

maandag 23 mei 2022 om 17:56

Intermarché-Wanty Gobert gaat morgen van start met vijf in plaats van zes renners. Onze landgenoot Dimitri Claeys moet forfait geven na een val in de Antwerp Port Epic van zondag.

Naast Alexander Kristoff, Simone Petilli, Laurens Huys, Julius Johansen en Adrien Petit zou ook Dimitri Claeys de Ronde van Noorwegen betwisten, maar de 34-jarige Gentenaar moet in extremis passen.

Claeys kwam zondag best zwaar ten val in de Antwerp Port Epic. Hij reed de wedstrijd nog uit, maar dat ging niet zonder slag of stoot. “Ik hebt bijzonder veel pijn aan de heup én staartbeen”, zegt Claeys. “Gelukkig heb ik geen breuk opgelopen. Maar de Ronde van Noorwegen komt te vroeg.”

Voor Alexander Kristoff is het al de zesde deelname aan de ronde van zijn thuisland. Voor het eerst in het shirt van Intermarché-Wanty Gobert. De winnaar van de Scheldeprijs kijkt vooral uit naar het slotweekend.

“De drie laatste ritten liggen me uitstekend, het wordt mooi weer en bovendien zijn de aankomsten in Sandnes en Stravanger op een kwartiertje van bij mij thuis. De finales zijn best pittig, maar zowel in Kristiansand als in Stravanger heb ik de voorbije jaren met ereplaatsen getoond dat een overwinning binnen mijn mogelijkheden ligt.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.