Dimitri Claeys ondanks ziekte toch van start in GP Denain

zondag 24 maart 2019 om 15:01
Dimitri Claeys ondanks ziekte toch van start in GP Denain

foto: Cor Vos

Interview

Dimitri Claeys (31) kent dit jaar niet de beste seizoensstart. De Cofidisprof sukkelt al drie weken met de longen en kan niet voluit zijn kans gaan. “Ik ben niet doodziek, maar ook niet fit genoeg om in topvorm te zijn”, vertelt Claeys voor de start van GP Denain aan WielerFlits.

In tegenstelling tot vorig jaar scheen deze middag de zon in Denain. Toch keek Dimitri Claeys niet echt vrolijk. Hij zit namelijk al enkele weken opgescheept met gezondheidsproblemen en die lijken maar niet te verdwijnen. “Voor de Omloop kreeg ik wat last aan de keel. Dat is overgegaan in een ontsteking op mijn luchtwegen. Het is vervelend om net in deze periode ziek te zijn, maar ik kan er niet veel aan veranderen”.

GP Denain
Rusten, zou je dan zeggen. Wat Claeys ook deed. Na zijn opgave in de derde rit van de Tirreno-Adriatico heeft hij een week amper getraind. Toch staat hij vandaag aan de start van de GP Denain, alhoewel hij zich nog niet topfit voelt. “Een belangrijke koers voor de ploeg, want onze sponsors komen uit de buurt”, vertelt de Gentenaar. “De ploeg heeft er dan ook voor gekozen om mij te laten starten, omdat de kopmannen gisteren Milaan-San Remo reden.”

Wanhopen doet de negende van de Ronde van Vlaanderen van 2016 niet. Vorig jaar brak hij zijn staartbeen in de Driedaagse Brugge-De Panne. Amper anderhalve maand later won hij het eindklassement in de Vierdaagse van Duinkerke. Op dit scenario hoopt Claeys nu niet, maar hij tempert wel de verwachtingen. “Op dit moment geloof ik niet in een topresultaat in de Ronde of Roubaix en voor de Waalse klassiekers ben ik te zwaar gebouwd. De Tro-Bro Léon (22 april, red) is een Franse koers die me wel ligt, daarna pak ik rust en is het opbouwen richting het BK in Gent, een thuiskoers voor mij.”

Elite zonder contract
De Oost-Vlaming heeft een bochtig traject afgelegd in zijn leven als profwielrenner. Hij werd prof op zijn 24e bij Team Netapp. De ploeg was niet tevreden met zijn prestaties en Claeys moest op zoek naar een andere ploeg. Die vond hij niet, dus probeerde hij als eliterenner zonder contract zich opnieuw in de kijker te rijden. Het toen nog continentale Verandas Willems viste hem op. “We draaiden dat seizoen als continentale ploeg echt een goed seizoen, waardoor ik bij Wanty-Gobert de kans kreeg om weer op ProContinentaal niveau te rijden”, blikt Claeys terug op zijn periode als eliterenner zonder contract.

Claeys heeft een tweejaarscontract bij Cofidis en heeft het er naar zijn zin. “Of ik nu met Belgen, Duitsers of Fransen onderweg ben… Plezier maken doen we toch”, besluit Claeys met een positieve noot.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.