Dion Beukeboom mist werelduurrecord: “Was een lange lijdensweg”
donderdag 23 augustus 2018 om 07:30

Dion Beukeboom mist werelduurrecord: “Was een lange lijdensweg”

Het is Dion Beukeboom niet gelukt het werelduurrecord te verbreken. In het Mexicaanse Aguascalientes legde hij woensdag een afstand af van 52 kilometer en 757 meter. “Ik had deze dag graag anders willen afsluiten”, zei hij na afloop in het flashinterview.

“Dit is wat het is. Ik denk niet dat dit de beste prestatie is die ik neer kan leggen. We zijn weggegaan op het schema van Wiggins en ik denk dat ik het een kwartier onder controle had en daarna was het drie kwartier lang een lijdensweg. Het besef moet nog komen dat dit iets is om toch trots op te zijn.”

“Tijdens dit hele traject wees het erop dat we het record hadden kunnen breken. Als je ziet wat vandaag het resultaat is, is dat geen weerspiegeling van dat traject en daar baal ik van. Het lichaam werkte vandaag niet mee en dan is het heel lastig om je kop erbij te houden. Ik had deze dag graag anders willen afsluiten.”

Het werelduurrecord blijft op naam staan van Bradley Wiggins, die in 2015 een afstand van 54 kilometer en 526 meter aflegde.

RIDE Magazine
28 Reacties
Sorteer op:
23 augustus 2018 08:16
Hoppa, nog een keer! Lijkt mij als je het een week lang elke dag probeert dat het dan wel lukt toch met zo'n uitgebreide voorbereiding.
    23 augustus 2018 09:27
    Paar weken lang elke week lijkt mij beter. En duurder
    23 augustus 2018 12:38
    Zou hij nog een poging willen wagen? Het moet wel flink beter kunnen dan gisteren gezien zijn ronden op een gegeven moment ver boven de 17 gingen. Ik denk dat hij te graag zo snel mogelijk op het schema van Wiggins wilde zitten en dat heeft hem vrij snel opgebroken.
23 augustus 2018 08:42
Nog steeds worden de ambities van elke wereld uur record poger kapot geslagen op een tijd van een pensionado op een laaglandbaan die er vooral een commercieel afscheidsfeestje van heeft gemaakt blijkbaar.
Wiggins kan versnoeiend had rijden natuurlijk en is een geweldige pistier. Ik geloof best dat de tijd nog sneller kan, maar dat moet dan komen van de types als wiggins. Hard rijdende piste coureurs
    23 augustus 2018 09:16
    Hij is een hard rijdende pistecoureur en dat heeft ie gisteren wel bewezen volgens mij. Het schijnt dat hij (gek genoeg) niet lekker/goed zat en daardoor niet maximaal kracht kon zetten. Misschien weer door die gekke UCI met hun rigs die overal anders zijn, waardoor z’n fiets nog last minute aangepast moest worden?
23 augustus 2018 08:47
Waarom hebben Martin, Dennis, Dumoulin en anderen het nooit geprobeerd ? bang ?
    23 augustus 2018 08:54
    Dennis heeft het gedaan, heeft op dit moment de 4de tijd/afstand met ruim 2km minder gereden. Dumoulin is geen pistewielrenner. Hij kan zeker hard fietsen, maar verwacht op de baan niet eens een top 5 van hem. Tom heeft altijd duidelijk gemaakt dat hij geen dingen doet waar hij kansloos is.
    Martin doet de laatste jaren weinig met de baan, maar zou dit wellicht kunnen.
    Vergeet niet dat de Britten en ook Wiggins veruit de beste zijn op de baan wanneer het moet.
    Als je naar een volgende uitdager kijkt kan je beter kijken naar baanwielrenners, die sterk op individuele baan onderdelen zijn en daarnaast een sterke tijdrit op de weg hebben. Of een weg wielrenner, die nu sterk op de baan is.
    23 augustus 2018 09:00
    Omdat dit niet iets is wat je even tussendoor kan doen.
    In tegenstelling tot dazzler2120 denk ik dat Dumoulin de afstand van Wiggins moet kunnen verbeteren. Maar daarvoor zal hij zich dan wel serieus moeten voorbereiden. Dat betekent dat hij andere keuzes moet gaan maken en bijvoorbeeld zijn ambities om nog een grote ronde te winnen dan mogelijk een jaartje in de ijskast moet zetten. Dat zal hij op dit moment zelf niet willen en daar zal zijn werkgever ook niet zomaar akkoord mee gaan.
    23 augustus 2018 09:25
    Misschien onder ideale omstandigheden, maar zie Dumoulin het ook niet doen. Komt misschien als tijdrijder in de buurt van Wiggins (hoewel die volgens mij nog straffer was), maar Sir Bradley is dan ook nog eens top-3 pistiers aller tijden.
    23 augustus 2018 09:33
    Thomas Dekker kwam bijna aan de afstand van Beukeboom. Ook geen baanrenner. Dumoulin zou het misschien wel kunnen, maar de vraag is: wil hij dat wel? En Rohan Dennis lukte het ook niet, toch op papier een geschiktere kandidaat.
    24 augustus 2018 13:45
    Dumoulin wil Het liefst een geaccidenteerd parcours... dat is een Velodrome allerminst. (Tenzij je de buitenbocht pakt) echt, dit is niks voor Tom, zelfs al kan hij kort eindigen...
23 augustus 2018 08:51
Cameron Meyer of Jan-Willem van Schip zou ik wel een poging willen zien doen.
23 augustus 2018 08:51
Ik snap eeelijk gezegd niet dat renners als Beukeboom echt verwachten dat ze het record van een buitencategorie renner als Wiggins kunnen verbeteren. Daarvoor moet je zelf toch ook buitencategorie zijn?
23 augustus 2018 09:05
Ik snap al jullie negatieve reacties en/of verklaringen niet omtrent het 'mislukken' Dion Beukebooms recordpoging. Niemand kent deze man persoonlijk goed, dus kent ook zijn kwaliteiten en specialiteiten niet....Wanneer Dion gisteren wel het record verbeterde waren al deze reacties op het forum waarschijnlijk ronduit positief en volprezen!
    23 augustus 2018 10:18
    Want je kent iemands sportieve kansen pas als je regelmatig afspreekt???
    23 augustus 2018 10:29
    Hij heeft het niet gered, klaar.
    Niks negatief, feiten en realiteit. En dat mensen daar een mening of suggestief over zijn is iets waar je het mee kan doen op een open forum.
23 augustus 2018 09:22
Ik vind het jammer dat het niet gelukt is maar ik had ook niet verwacht dat het zou lukken. Dat heeft verder niets met negativisme te maken jegens Beukeboom. Ik heb juist sympathie voor deze jongen. Maar de kans dat Beukeboom Wiggins zou verbeteren...was vrij klein. Gewoon een niveauverschil.
23 augustus 2018 10:00
Waarom moet je een pisterenner zijn om een uur hard te rijden op het vlakke gedeelte van de baan ? Ik denk dat de meeste profwielrenners dit wel kunnen...
    23 augustus 2018 10:06
    Het is natuurlijk belangrijk om zo weinig mogelijk meters te maken en daarvoor moet je pal tegen het lijntje kunnen rijden, een uur lang bij extreme pijn. Ook de bochtentechniek is cruciaal om uit elke bocht zoveel mogelijk profijt te halen en maximaal te kunnen recupereren.
    23 augustus 2018 10:18
    Beukeboom zat alles behalve op de ideale lijn te fietsen. Hij zwalkte minder dan Dekker, maar ook niet heel veel minder.
    Als Dekker 10 maanden zich inzet voor dit record, dan haalt hij dat wel. (gezien verklaring coach dat hij in de laatste periode voor het record nog steeds beter en beter werd)
    23 augustus 2018 10:42
    Probeer eens op de baan te rijden, en dan met ruim 50 per uur door de bocht te gaan. Op een ligstuur. Terwijl je strak tussen de zwarte en rode lijn blijft. Is niet makkelijk kan ik je vertellen.
23 augustus 2018 10:20
Ik vraag mij af of je tijdens het voorbereiding proces al enkele malen een onofficiele poging doet. Je weet dan toch of het haalbaar is. Zouden ze gisterer nu echt de baan op gaan met voor de eerste keer een uur vol rijden?
    23 augustus 2018 12:15
    Hij had al eens een trainingspoging gedaan in Nederland, maar toen moest hij na 40 minuten stoppen met zitvlakproblemen.
23 augustus 2018 10:30
Ik denk dat alleen Mathieu van der Poel kans zou maken om dit record te verbreken. Op een crosser. Terwijl hij iedere bocht even de boarding aantikt met zijn achterwiel om zich daarop af te zetten.
23 augustus 2018 13:56
Mooie prestatie knap gedaan,

Sir Bradley Wiggins is een van de beste Baanrenners van de afgelopen jaren en een buitencategorie tijdrijder, daarom is het ook niet gek dat Dion B. met zijn capaciteiten niet in de buurt komt hem valt dan ook niet veel te verwijten.

De mannen van Robic hebben zich wel belachelijk gemaakt met hun voorspelling en het volkomen onderschatten van de prestatie van Bradley Wiggins.
23 augustus 2018 17:04
Ik zie Stefan Küng dit wel doen. Je moet op een achtervolging fiets rijden en Küng is wereldkampioen achtervolging geweest op de baan. Kan ook geweldig hard rijden. .

Om te reageren moet je ingelogd zijn.