Direct Energie trekt met Terpstra naar Milaan-San Remo

zondag 17 maart 2019 om 12:00
Direct Energie trekt met Terpstra naar Milaan-San Remo

foto: ASO

Direct Energie heeft als eerste ploeg zijn selectie bekendgemaakt voor Milaan-San Remo. De Franse ProContinentale formatie rekent onder meer op Niki Terpstra. De Nederlander krijgt het gezelschap van sterke renners als Lilian Calmejane en Niccolò Bonifazio.

Terpstra won al meerdere grote voorjaarsklassiekers, maar in Milaan-San Remo wist hij nog nooit te schitteren. De vraag is of de 34-jarige kasseienvreter voor eigen rekening zal rijden. Met Bonifazio heeft Direct Energie namelijk de nummer vijf van 2015 in huis.

Meerdere pionnen 
De Italiaanse sprinter woont langs het parcours van La Primavera en is dan ook gebrand om komend weekend te scoren. De 25-jarige Bonifazio won in januari al drie etappes én het eindklassement in La Tropicale Amissa Bongo. Zijn werkgever rekent daarnaast nog op Lilian Calmejane.

De Franse aanvaller – die ook enkele kasseiklassiekers zal rijden – kan wellicht de aanval openen op de Poggio. Verder selecteert Direct Energie Jérôme Cousin, Fabien Grellier, Paul Ourselin en Anthony Turgis. De 110e editie van Milaan-San Remo wordt verreden op zaterdag 23 maart.

Selectie flag-fr Direct Energie voor flag-it Milaan-San Remo (23 maart)
flag-it Niccolò Bonifazio
flag-fr Lilian Calmejane
flag-fr Jérôme Cousin
flag-fr Fabien Grellier
flag-fr Paul Ourselin
flag-nl Niki Terpstra
flag-fr Anthony Turgis

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.