Dirk Demol boos over tijdritparcours: “Dit rondje is echt schandalig”
foto: Sirotti
dinsdag 8 augustus 2017 om 13:45

Dirk Demol boos over tijdritparcours: “Dit rondje is echt schandalig”

Dirk Demol, ploegleider bij Trek-Segafredo, is op zijn zachtst gezegd not amused met het tijdritparcours in de BinckBank Tour. “Ik ben bijzonder ontgoocheld”, stelt hij tegenover Het Nieuwsblad. “Dit rondje is echt schandalig.”

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
De Belg vindt dat het parcours in Voorburg te veel onnodige hindernissen bevat. “Negen kilometer vol bochten, verkeersdrempels en klinkers… Nauwelijks stukken waar je vol door kan gaan. Er zijn zelfs bochten met klinkers waar het gras doorgroeit. Ik vind het onbegrijpelijk dat zo’n parcours wordt goedgekeurd. Ik weet dat men maanden op voorhand die omloop komt controleren. Dit is toch WorldTour? Hier gaan straks ongelukken gebeuren.”

Matthias Brändle, één van zijn renners, is zelfs al gevallen tijdens de verkenning. “Maar daar heeft mijn kritiek niets mee te maken”, aldus Demol. “Ook als dat niet zou gebeurd zijn, zou ik boos zijn geweest. Enfin, wie straks het meeste risico’s durft nemen zal winnen.”

RIDE Magazine
64 Reacties
Sorteer op:
8 augustus 2017 13:49
Misschien zit ik er volledig naast, en ik zal dat ongetwijfeld te horen krijgen.

Maar ik krijg het idee dat er een steeds grotere jankerscultuur aan het ontstaan is in het peloton. Alles wat de heren niet bevalt moet met krachttermen de grond in geboord worden.
8 augustus 2017 13:53
Ik ben het volledig met je eens Noud89. Het lijkt inderdaad wel mode om over alles maar te zeiken en te tieren.

Dit is de omloop van vandaag, een gewoon rondje rond Voorburg in Nederland, niks engs aan. Alle 180 renners rijden het rondje en wie het snelst is wint de etappe. Als zelfs over dit soort etappes al gezeurd moet worden door de renners/ploegleiders...
8 augustus 2017 13:57
Dirk kan beter zijn mond open doen bij de tandarts. wat een vieze gele tanden zeg!
8 augustus 2017 13:58
Weet niet of er al meer gezeurd is door anderen?
Of is Demol de enigste?
Zo ja,dan toch serieus nemen.
8 augustus 2017 13:58
Het is nooit goed natuurlijk, mijn punt van kritiek is dat er toch wel een mooiere ambiance denkbaar is dan Voorburg.
8 augustus 2017 14:00
En we blijven al die roeptoeters ook maar een platform geven. Nieuws! Nieuws! Nieuws! Iemand vindt ergens iets van! Groot nieuws!
8 augustus 2017 14:03
En Dirk kan het weten want hij heeft een bel op zijn fiets.
8 augustus 2017 14:06
Het is zo gevaarlijk als je het zelf maakt
8 augustus 2017 14:10
Ook schandalig 180 km verplaatsen voor een rondje van 9 km.
8 augustus 2017 14:15
Hij lijkt Patrick L. wel
8 augustus 2017 14:19
Jammer, er ligt een prachtig parcours langs de Vliet van L'dam naar Leiden waar de Rennes eenpitter op stoom kwam, slechts een haagse bocht.
8 augustus 2017 14:22
Een beetje zoals de Parijs Roubaix van 1988, Dirk ?
8 augustus 2017 14:22
Ach, zo'n tijdrit ben je niet verplicht op een tijdritfiets te rijden. Wanneer je weet onder wat voor omstandigheden de rit gereden moeten worden maak je b.v. een afweging de 'tijdrit' op een stadsfiets (voor mijn part) te rijden. Kan me voorstellen dat je wellicht nog een ATB met speciale brede banden en regenprofiel kiest. Tijdritstuur met dicht wiel lijkt me in dit baggerweer volledig naast de pot gepiest.
8 augustus 2017 14:24
Tegenspraak wordt hier blijkbaar niet geduld. Bij alle interviews lees ik hier "Typisch PR praatje, enkel clichés, veel woorden weinig inhoud, zegt enkel wat de ploeg wil horen", maar als je ergens niet tevreden mee bent, ben je meteen een janker. Kung staat bovenaan, maar hij had het na de finish ook over een gevaarlijk parcours.
8 augustus 2017 14:26
Misschien volgend jaar maar 9km over een 5baans snelweg.... immer grade aus


Pfffffffff
8 augustus 2017 14:28
De jankerscultuur zie je niet alleen terug in het peloton maar in de hele maatschappij. Ook hier op het forum lees je vaak gezeur over een saai wedstrijdverloop. Ieder moment van de dag willen we geplezierd worden. Wees tevreden met wat je hebt en krijgt !
8 augustus 2017 14:28
Ook als Brandle niet gevallen was zou hij boos zijn. Desondanks komt er pas kritiek ná de valpartij terwijl het parcours notabene (ook door hemzelf aangehaald) al veel langer bekend is.

Met dit soort clowns zou je denken dat het niet zo zeer de doping is die het wielrennnen ongeloofwaardig maakt...
8 augustus 2017 14:34
@DMenchov
Alsof de BinkBankTour de enige wielerwedstrijd is in Nederland op de openbare weg. Gewoon rekening houden met wat zich daar allemaal bevindt. En dit is een tijdrit, je rijdt hier niet met 160-en gelijk er overheen. Een normaal mens kan zelfs hier, met verkeer erbij zich er ook over bewegen, dan moet een stuurvaardige prof dat ook zeker kunnen in zijn eentje.
8 augustus 2017 14:35
"Het is lastig, met veel bochten en drempels en ook nog de regen. Tempo maken lukt hier niet. We zijn blij dat hij heel over de finish is gekomen.''

Bij Van Dongen van Sunweb is heelhuids over de finish raken al een reden om blij te zijn. Erg positief over het parcours is hij ook niet, terwijl er niemand van zijn ploeg is gevallen.
8 augustus 2017 14:36
Demol huilt wel degelijk omdat Brändle is gekukeld. Parkweg en Vlietweg is gewoon tweebaans strak asfalt. Tweederde van het parcours is gewoon keurig. Als die vier platgereden verkeersdrempels in de Wijkweg en een paar honderd meter oud Leidschendam teveel zijn om op je fiets te blijven zitten, verdien je het toch al niet om te winnen.
8 augustus 2017 14:38
Een zeer ervaren ploegleider en ex top renner die heeft toch zeker meer recht
van spreken als die pseudo experts die hier hun jankexpertise spuien.
8 augustus 2017 14:46
&limburgia
Ex-toprenner.....????? Lachen......
8 augustus 2017 14:46
@mus
Dat lijkt me eigenlijk best wel eens leuk.
8 augustus 2017 14:53
@limburgia

Ad verecundiam. Ga zelf kijken, desnoods op googlemaps, en stel vast dat Dirk onzin uitkraamt.
8 augustus 2017 14:53
Benoot gevallen.
Pollitt gevallen.
Van Avermaet gevallen.
Martin gevallen.

We zitten nog niet op de helft.

Demol kent er niets van, fantastisch parcours.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.