Dirk Demol: “Schrijf Boonen niet af”
foto: Sirotti
maandag 19 december 2016 om 09:52

Dirk Demol: “Schrijf Boonen niet af”

In mei dit jaar zijn de twee patrons uit de Vlaamse klassiekers van de laatste jaren renner af. Fabian Cancellara is inmiddels gestopt en na Parijs-Roubaix doet Tom Boonen hetzelfde. “Schrijf hem af op eigen risico”, stelt Trek-Segafredo-ploegleider Dirk Demol.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
Nog één keer vlammen
De Belg denkt dat zijn voormalig poulain het lastig krijgt tegen met name Peter Sagan en John Degenkolb, die dit jaar onder Demols hoede rijdt. “Mensen hebben het al een paar keer eerder gezegd, dat Boonens beste tijd achter hem ligt. Ik herinner me dat men zei dat zijn carrière klaar was, maar in 2012 won hij vervolgens alles van Harelbeke tot en met Parijs-Roubaix”, vertelt Demol aan Cyclingnews. “Ook na zijn valpartij in de Abu Dhabi van vorig jaar zeiden mensen dat het over was. Het was een heel gevecht voor Tom om terug te keren, maar hij wist wel bijna Roubaix te winnen. En als je naar zijn derde plek op het WK kijkt, laat Boonen zien dat als hij een doel stelt, hij nog altijd bij de topfavorieten hoort.”

RIDE Magazine
22 Reacties
Sorteer op:
19 december 2016 10:14
vreemde eerste zin die suggereert dan Fabian ook pas na P-R stopt.
19 december 2016 10:25
Laten we hopen dat hij een voorjaar zonder pech kent, zodat hij volledig kan laten zien wat hij waard is
19 december 2016 10:29
Dan hierbij: Boonen wint geen enkele klassieker komend jaar.
19 december 2016 11:27
@jorryt: Boonen kan komend jaar wel nog een klassieker als hij over de goeie benen beschikt. Zie maar dit jaar tijdens Parijs-Roubaix en je mag Boonen nooit afschrijven voor een klassieker.
@achtpuntzes: Dat is helemaal geen vreemde zin en waarom is dat vreemd voor jou?
19 december 2016 11:27
Grote renner maar hoop dat die niks wint dit jaar. Vind het zo vervelend mannetje die zichzelf nog steeds heel goed vind.
19 december 2016 11:32
@ Peter de Grote:
ik ben niet te flauw om mezelf te herhalen: omdat die zin suggereert dat Fabian ook pas na P-R stopt. en dan moet je nog een extra zin wijden aan het feit dat die al gestopt is.
19 december 2016 11:38
@Attack: Dit zegt veel over jou dat je het geen renner gunt die al veel monumenten op zijn naam palmares staan heeft want de Ronde en Roubaix zijn toevallig 2 van de 5 monumenten van het jaar. M.a.w. Jouw reactie is zeer zielig en vooral zeer respectloos.
19 december 2016 11:39
Hij zal zeker weer bij de beste zijn in Roubaix. Is gewoon gemaakt voor die koers, maar de laatste keer winnen zal zowat onmogelijk worden. Hij zal de concurrenten van zijn wiel moeten slaan.
19 december 2016 12:09
@pdg
Ik mag mijn mening over hem wel geven toch? Tuurlijk hij heeft al veel gewonnen daarom zeg ik ook dat het een grote renner is maar afgelopen 2 jaar is die volgens mij meer een probleem geweest in zijn team dan een toegevoegde waarde
19 december 2016 12:15
ik hoop ook dat ie niet wint. heeft al zat gewonnen, van mij mag de nieuwe generatie opstaan. :)
19 december 2016 12:30
@Attack: Je mag je mening geven maar vanuit mijn standpunt komt dat respectloos over tegenover de renner en wat hij allemaal gepresteerd heeft. Dat Boonen meer een probleem is zijn team dan toegevoegde waarde ben ik absoluut niet mee akkoord. Boonen is nog steeds een toegevoegde waarde voor de ploeg en heeft dit jaar ook nog een paar koersen gewonnen. Het waren misschien niet de grootste zeges maar ze staan wel mooi op zijn palmares.
19 december 2016 13:00
Zijn topjaar 2012 is wel weer 4 jaar geleden natuurlijk, hij is nu echt wel over zijn top heen. Dat maakt hem nog niet kansloos voor Parijs-Roubaix, daar hoort hij nog steeds bij de kanshebbers, omdat er nu eenmaal niet zo veel specialisten voor die koers zijn, al zijn er zware concurrenten.
19 december 2016 14:02
Lijkt mij sowieso dat als je in één jaar top drie rijdt in zowel WK als PR je in elk geval van toegevoegde waarde bent en je jezelf ook nog goed mag vinden. Alle randzaken over Boonen daar gelaten. Ik begrijp die drang van mensen om renners te laten stoppen op hun hoogtepunt niet zo goed. Cancellara had ook wel eerder kunnen stoppen, maar toen was daar ineens toch nog die gouden plak. Altijd leuk als er zoveel mogelijk potentiele winnaars meedoen aan een koers.
19 december 2016 14:04
@Peter de Grote. Het is een goede renner, maar op het moment dat iemand die miljoenen verdient gaat sjoemelen met belasting maakt mij dat geen bal uit. Ik gun hem ook niks meer. Ik denk sowieso dat een Sagan, Kristoff of Degenkolb altijd voor hem zal eindigen ;)
19 december 2016 14:10
Zelfs Tom Boonen wordt moe van de mediahype rondom Tom Boonen
19 december 2016 14:28
Als hij van pech gespaard blijft zal hij gewoon de bepalende factor zijn in p-r. Uiteindelijk scheelde het dit jaar ook maar heel weinig of de Omloop en p-r stonden gewoon op z'n palmares.
19 december 2016 14:31
Dit jaar had het echt moeten gebeuren. Kwam in de ideale positie het vélodrome binnen, maar verzaakte om het af te maken. Dit jaar zal er weer rekening worden gehouden Boonen waardoor hij niet snel in een vergelijkbare positie komen. En om het wiel van de echte toppers te houden komt hij gewoonweg te kort. Die zwakte heeft Vanmarcke vorig jaar al blootgelegd.
19 december 2016 14:33
@achtpuntzes: Dat hij Haymen niet kon kloppen zegt al genoeg. Volgend jaar weer met degenkolb er bij acht ik hem eigenlijk kansloos voor de overwinning. Weer podium zal al prachtig zijn.
19 december 2016 15:45
Parijs-Roubaix laat zich niet voorspellen. Of dit nu ten voordele of ten nadele van Boonen is. Boonen was dit jaar ook zogezegd kansloos tegen mannen als Sagan, maar die kwamen nooit in een positie om de koers te winnen. Een Degenkolb erbij zal dan niet veranderen. En zelfs als Boonen terug in vorm is weet je niet zeker of hij er toe komt om de finale te rijden.
19 december 2016 16:18
Welk risico ?
19 december 2016 17:55
Dirk de Mol trapt een open deur in. Boonen is pas kansloos voor P-R als hij niet meer meedoet. Maar kansrijk en kansloos zijn 2 verschillende begrippen. Om de achterdeur ook maar even in te trappen.
19 december 2016 23:30
Als Etixx in de kasseiklassiekers opnieuw de kaart Boonen gaat spelen, vist Lefevere opnieuw achter het net.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.