Dit is de Belgische selectie voor de Wereldbeker veldrijden in Namen
foto: Cor Vos
maandag 14 december 2020 om 17:33

Dit is de Belgische selectie voor de Wereldbeker veldrijden in Namen

Belgian Cycling heeft bekendgemaakt welke Belgische crossers komend weekend mogen starten in de Wereldbeker van Namen. In de zware Citadelcross komen alleen de elite-categorieën in actie. Alle ogen zijn gericht op Wout van Aert, die na een trainingsweek terugkeert in het veld.

De afvaardiging bij de mannen bestaat uit veertien renners, al is de deelname van Vincent Baestaens een groot vraagteken vanwege een rugblessure die hij afgelopen weekend opliep in Gavere. Als Baestaens afhaakt, kan hij niet vervangen worden. Bij de vrouwen zijn tien rensters geselecteerd door bondscoach Sven Vanthourenhout.

Voor Michael Vanthourenhout wordt het een mooi moment, want hij gaat als leider van de Wereldbeker van start in het nieuwe witte tenue. Bekijk hier de standen van de Wereldbeker.

Uitbreiding
Bondscoach Vanthourenhout mag, in tegenstelling tot in Tábor, in de drie volgende manches een aantal extra landgenoten van start laten gaan in de mannenwedstrijd. Omdat er in Namen, Dendermonde en Hulst geen jeugdwedstrijden worden afgewerkt (wat in Tabor wel het geval was), stelt de UCI zich soepel op en laat het de landen die met acht of meer renners aantreden toe om hun selectie aan te vullen met twee beloften. Wat het totaal aantal mannen voor België dus op veertien brengt. Toon Vandebosch en Timo Kielich zijn de uitverkorenen…


Belgische selectie, elite mannen:
Wout van Aert, Thijs Aerts, Toon Aerts, Vincent Baestaens, Quinten Hermans, Eli Iserbyt, Timo Kielich, Tim Merlier, Daan Soete, Diether Sweeck, Laurens Sweeck, Toon Vandebosch, Michael Vanthourenhout, Gianni Vermeersch.

Belgische selectie, elite vrouwen:
Sanne Cant, Kiona Crabbé, Julie De Wilde, Alicia Franck, Loes Sels, Marthe Truyen, Joyce Vanderbeken, Ellen Van Loy, Laura Verdonschot, Suzanne Verhoeven

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.