Dit is de Belgische selectie voor de Wereldbeker veldrijden in Tábor
foto: Cor Vos (archief)
maandag 23 november 2020 om 18:25

Dit is de Belgische selectie voor de Wereldbeker veldrijden in Tábor

België reist met tien mannen en liefst tien vrouwen naar Tábor voor de openingsmanche van de Wereldbeker veldrijden. Bij de mannen is Wout van Aert een van de aangewezen renners, samen met Daan Soete, Vincent Baestaens en Diether Sweeck. Opvallende afwezige is Tom Meeusen.

De deelname van Europees kampioen Eli Iserbyt, Belgisch kampioen Laurens Sweeck, Michael Vanthourenhout, Quinten Hermans, Toon Aerts en Thijs Aerts was al zeker, omdat zij bij de beste 8 Belgen op de UCI-ranglijst horen. Vorig seizoen startte België soms met 19 mannen in de Wereldbeker, maar vanwege de nieuwe selectiecriteria is de ploeg flink gedecimeerd.

De vrouwenploeg wordt in Tsjechië aangevoerd door Sanne Cant. De Belgische kampioene werd afgelopen weekend nog vijfde in Merksplas. Julie Brouwers, Julie De Wilde, Alicia Franck, Loes Sels, Marthe Truyen, Joyce Vanderbeken, Ellen Van Loy, Laura Verdonschot en Suzanne Verhoeven zijn ook geselecteerd. Een zeer uitgebreide selectie bij de dames dus.

Eerder al besloot Belgian Cycling om voorlopig geen jeugdselecties (junioren en beloften, red.) te sturen naar buitenlandse Wereldbeker-manches.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.