Dit is de wedstrijdkalender voor juli
foto: Cor Vos (archief)
vrijdag 12 juni 2020 om 17:17

Dit is de wedstrijdkalender voor juli

Overzicht Cycling Vlaanderen heeft vandaag de wedstrijdkalender gepubliceerd voor de maand juli. Op de kalender prijken voornamelijk koersen voor de jeugdcategorieën en criteriums, maar ook specifieke clubtrainingswedstrijden en tijdritten op gesloten wielercircuits.

Cycling Vlaanderen zocht de voorbije dagen naar organisatoren. In eerste instantie was dit voor jeugdcategorieën, omdat die weinig perspectief hebben dit najaar. “Maar als er profs interesse hebben, willen we daar ook iets voor doen”, zo vertelde Massimo Van Lancker (coördinator bij Cycling Vlaanderen) tegen WielerFlits.

‘Oefenwedstrijden’
Vorige week werd bekend dat in België vanaf 1 juli weer wedstrijden gereden kunnen worden, maar alle geplande koersen zijn reeds afgelast. Daarom sprong Cycling Vlaanderen in dat gat. Samen met organisatoren en wielerclubs wilde de wielerbond zogenoemde ‘oefenwedstrijden’ op de kalender zetten.

Dit betekent dat er vanaf juli heel wat wedstrijden voor verschillende jeugdcategorieën op het programma staan. “Naast de reguliere wedstrijden creëerden we ook een doelgroepgericht en disciplinespecifiek aanbod. Zo zullen er specifieke clubtrainingswedstrijden georganiseerd worden op de open wielerbanen, gesloten wielercircuits en in het mountainbiken.”

Onder voorbehoud 
“Voor het mountainbiken werd eveneens een programma uitgestippeld met trainingsmomenten onder begeleiding van ervaren coaches en (ex-)renners”, zo staat te lezen op de website van Cycling Vlaanderen. De kalender is nog onder voorbehoud van de goedkeuring door gemeenten en de geldende protocollen per gemeente. Er kunnen nog steeds wedstrijden geschrapt of toegevoegd worden.

Cycling Vlaanderen zorgt voor de juiste vergunningen en garandeert dat alle hygiënische maatregelen genomen kunnen worden. Van organisatoren wordt gevraagd of zij de medische hulpverlening en signaalgevers kunnen regelen. Daarnaast is het uitdelen van prijzengeld niet toegestaan, om onderlinge concurrentie tussen wedstrijden te voorkomen. Voor renners wordt de deelname gratis, mits zij zich via een voorinschrijving aanmelden.

Bekijk hier de definitieve wedstrijdkalender 

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.